Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meddig tekinthető normálisnak...

Meddig tekinthető normálisnak a feledékenység?

Figyelt kérdés
Egyre többször fordul velem elő, hogy elfelejtek dolgokat amiket mondtak vagy mutattak nekem, mintha az agyam törölné a nem lényeges információkat, mondjuk egy zeneszámot vagy filmet, ami nem volt rám nagy hatással, vagy emberek nevét akikkel csak futólag találkoztam, hova tettem le valamit, stb. Lehet csak az iskola miatti stressz és leterheltség miatt? A tanuláson kívül nem tudom mire fogni, még csak a 20as éveim elején járok. Ez a feledékenység meddig tekinthető normálisnak? Fontosabb dolgokat nem felejtek el, így probléma még nem adódott belőle, de idegesít amikor már nem egyszer hallom valakitől, hogy már szó volt valamiről, én meg teljesen úgy élem meg, mintha először hallanék az adott dolgoról.

2020. máj. 21. 19:27
 1/1 anonim ***** válasza:

Simán lehet stressz miatt, nekem is van olyan, hogy amikor leterheltebb vagyok, így jelzi a szervezetem, hogy ideje pihenni, és kikapcsolni egy kicsit a szürke hétköznapokból.

Van lehetőséged most egy kicsit kiszakadni és teljesen a pihenésre koncentrálni? Mindegy, hogy aktív vagy passzív pihenés, az a lényeg, hogy frissítsen fel, lehet rejtvényfejtés, lehet sport, lehet olvasás, lehet sok alvás (nem tudom, mennyit szoktál aludni, az is fontos), lehet film, lehet zene. Te tudod, mi kapcsol ki. Nekem például az egyik legjobb az egész napos jövés-menés, ezért is szeretem az egy napos buszos utazásokat és a teljesítménytúrákat, amikor reggel/délelőtt elindulok, és este jól elfáradva érek haza, és ez jobban felfrissít, mint hogyha egy hétig tudtam volna aludni.

2020. máj. 21. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!