Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi által lehetek valóban nyugodt?

Mi által lehetek valóban nyugodt?

Figyelt kérdés

1-2 hónapja tervezem hogy meg akarom, átakarom érezni ha csak lehet napi 1-2 percre is a valódi nyugalmat (ami nekem sajnos) nem sikerül.

2 éve küzdök ocd-vel már csak a kényszerekkel van bajom+bejött egy ptsd dolog is amit nem tudok feldolgozni, elfelejteni (csak túl akarok lenni rajta) elengedni.

semmiféle gyógyszert nem szedek, se ilyen nyugtató teákat.

eddig nagyon sok mindent kipróbáltam:

naplót nem irtam viszont összefoglalom az életem hogy könnyebben átlássam és ne agyaljak annyit,olvastam(regényt,önismereti könyveket), mély deep zenéket hallgatok (nem olyanokat amik idegbe tesznek), levegővételemen is alakitottam: máshogy veszem a levegőt hasamba és a tüdőmbe is egyenlően mennyen és igy ellazuljak,próbálok tudatosodni hogy ne agyaljak annyit hogy leállitsam az agyamat amikor már majdnem megőrülök.

jógát nem próbáltam még nem tudok semmit róla (csak nem merem ez ilyen buddhizmus szerű cucc)

meditációt se merem mert egyrészt nem tudom hogy kell, másrészt ez a buddhizmushoz kapcsolódik amitől én tartózkodom.

agykontrollt nem akarom kipróbálni.

mi az ami tényleg bevált nektek az évek alatt? ami megkönnyiti az életeteket? ami agyilag is "rendezetté tesz". valódi nyugalmat ad?

válaszokat előre is köszönöm!

2020. máj. 4. 12:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A meditáció és a jóga mióta buddhista cucc? Megértem ha tartózkodsz tőle, nincs ezzel baj, de ez inkább egy világnézet, mint vallás. Változtass akkor az életeden, költözz nyugodtabb környezetbe, válts munkahelyet.
2020. máj. 4. 13:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Dobj be két konyakot. Nem azt tanácsolom, hogy legyél alkoholista, de te sem azt kérted, hogy a folyamatos nyugalmat akarod megtapasztalni.

A buddhizmus és az agykontroll is nyugalmat, ellazulást biztosít, egyik sem az ördög műve, ha esetleg keresztény lennél.

2020. máj. 4. 13:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
En akkor vagyok igazan nyugodt, mielott elalszok. Ellazulnak az izmaim es egy altalam kitalalt tortenetet kepzelek el. Ez termeszetesen nem mukodik olyankor, ha hulla faradt vagyok es eszre se veszem, hogy elalszok.
2020. máj. 4. 14:08
 4/8 anonim ***** válasza:
93%

Bocsánat, de nehéz úgy tanácsot adni, ha a bizonyítottan működő megoldásokat eleve elveted valami kényszerképzet alapján. Értem én, hogy pont abból keresel kiutat, hogy frusztrált vagy, tehát az normális, hogy kényszerképzeteid is vannak, pl. a buddhizmustól, meg biztos még egy csomó más dologtól is rettegsz, de ha mindentől elzárod magad a rettegésedben, akkor mégis hogyan gondoltad megoldani a problémád?

Esetleg a tudománytól nem rettegsz? Mert akkor javasolnám neves orvostudományi egyetemünk, a SOTE Mindfulness Központjának a videóit, itt vannak tök tudományos alapú előadások és meditációk: https://www.youtube.com/channel/UC48U9aV3ubSGjGwLru41XCw/

A legjobb megoldás persze az OCD-re és a szorongásra egy alapos pszichoterápia lenne, de ez is több éves önismereti melót jelent. Biokémiailag meg megpróbálhatnál magnéziumot szedni, ami minimum napi 100-200 mg magnéziumot jelent jól felszívódó magnéziumvegyületből, pl. magnézium-laktát, magnézium-orotát, magnézium-citrát. Ez nyilván nem helyettesít egy önismereti melót, de az izmaidat lazítja és enyhén vérnyomáscsökkentő, ezért érezheted magad nyugodtabbnak tőle.

2020. máj. 4. 18:01
 5/8 9abor ***** válasza:
93%

Szia,

meditáció, a mindfulness az jó.

Vagy Eckhart Tolle tanítása jut még eszembe, tudod A most hatalma. Keress rá a magyar YouTube-on ott ingyen is meg tudod hallgatni. Olvass bele a kommentekbe. Én is fordítottam sok Eckhart Tollét. 9abor név alatt találod őket.

Még egy valami. Nem akarlak célokkal untatni meg ilyenek, de az az igazság, hogy ha az ember eltávolodik nagyon (úgy értem NAGYON) az visszaüt ... hasonlóképpen.

:-)

jó egészséget

szia

2020. máj. 5. 01:47
 6/8 anonim ***** válasza:
71%
Ha még aktuális, akkor szívesen megosztom, hogy nekem mi vált be, csak úgy feleslegesnek érezném, ha senki nem olvasná.
2020. szept. 24. 00:29
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Engem érdekelne, utolsó.
2021. szept. 30. 21:17
 8/8 Ateusz válasza:
68%

"mi az ami tényleg bevált nektek az évek alatt? ami megkönnyiti az életeteket? ami agyilag is "rendezetté tesz". valódi nyugalmat ad?

válaszokat előre is köszönöm!"

Az ima megkönnyíti a mindennapi életed, ha szívből mondod szavaid.

2022. júl. 29. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!