Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Okozhat kárt az agyműködésembe...

Okozhat kárt az agyműködésemben, ha 3 nap után abbahagyom az antidepresszáns (Scippa) szedését?

Figyelt kérdés
Bizonyos időközönként kényszergondolataim támadnak, amik erőteljes szorongással és lehangoltsággal járnak (de többnyire jól vagyok, van, hogy hónapokig elő sem jönnek ezek a tünetek), erre írta fel az orvos a Scippa 10 mg-os kiszerelését. Viszont utánaolvasva a lehetséges mellékhatásoknak, cseppet sem vagyok biztos benne, hogy feltétlenül ezt az utat kéne választanom. Okozhat bármiféle kárt - akár fizikai, akár pszichés értelemben - ha három nap után abbahagyom? Előre is köszönöm a normális válaszokat!
2020. ápr. 30. 02:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

három napi antidepresszáns kb. semmi.

szóval nem.

max. a legelején szoktak mellékhatások lenni, mint extrémebb szorongás, fáradtság, ami hetek alatt elmúlik (ekkor szoktak nyugtatót írni addig).

de ha neked nem volt ilyen gondod, akkor nem kell aggódnod.

2020. ápr. 30. 06:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Milyen mellékhatásokat olvastál amiktől megijedtél?
2020. ápr. 30. 19:39
 3/12 A kérdező kommentje:

Különféle szexuális zavarok, mint: libidócsökkenés, orgazmusra való képtelenség; személyiség változás, érzelmi élet elsivárosodása stb.

Lehet, hogy abban a pár hétben - ameddig rosszul vagyok - szenvedek, de összességében elégedett vagyok a dolgaimmal.

2020. máj. 1. 07:33
 4/12 anonim ***** válasza:
miféle kényszergondolatok? egyébként abbahagyhatod, maximum felezd..
2020. máj. 1. 10:13
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
és igen, lehetnek ilyen mellékhatásai, kérdés, hogy kinek a szervezete hogy reagál rá.
2020. máj. 1. 10:14
 6/12 A kérdező kommentje:

Félelem a megőrüléstől és a céljaim/személyiségem elvesztésétől... De ez szinte 0-24-ben.

Nem tudom pontosan mi lehet a baj.

2020. máj. 2. 10:59
 7/12 anonim ***** válasza:
50%
skizofréniával diagnosztizáltak? azoknak ez a tünete..
2020. máj. 2. 11:17
 8/12 anonim ***** válasza:
de szerintem keress más megoldást....ezek csak elnyomják a tünetet,de gyógyult nem leszel.
2020. máj. 2. 11:24
 9/12 A kérdező kommentje:

Jártam pszichiáternél és pszichológusnál is, ők semmi skizofréniára utalót nem találtak - leginkább kényszerbetegségre gyanakszanak.

De egyébként sem hinném, hogy az lenne: a valósággal való kapcsolatom nem torzult (nincsenek hallucinációim, nem esett szét sem a tudatom, sem a beszédem) és rendelkezem betegségtudattal.

2020. máj. 2. 12:02
 10/12 anonim ***** válasza:
nekem erre skizofréniát mondtak....komolyan mondom, ahány orvos,annyiféle diagnózis.
2020. máj. 2. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!