PSSD segítség?!
Sziasztok, ez inkább egy útmutató szerűség lesz azoknak akik PSSD-vel küzdenek. Jobban utánajártam a dolgoknak, fórumokat böngésztem, és van 1 megoldás amit több ember is javasolt, azonban nem 100% hogy működik, de kiindulópontnak talán jó. Én eszerint fogok eljárni.
Engem Olwexya-val kezeltek 4 hónapig (150mg), már ott se működött annyira a téma ahogy kellett volna, ezért el is engedtem a gyógyszert. Ahogy leraktam, onnantól kezdve pedig teljesen megszűnt. Nem nyitok a lányok felé, nem érzek semmit irántuk, és egy amolyan nehéz érzés van 'odalent', ami kellemetlen. Mintha üreges lenne, nem akarna végbemenni a dolog.
Gondoltam majd az idő megoldja, de valami úgy akarta hogy megint utána nézzek a dolognak, és a következőt derítettem ki:
Az SSRI-típusú gyógyszerek megnövelik az ösztrogént, az SHBG-t* (lásd: lejjebb), és a prolactin szintet, illetve csökkentik a dopamin szabályzást is, ami nagyon nem jó.
A magas ösztrogén és prolactin zavarhatják a szexuális funkciókat.
*Az SHBG egy hormon, a szexhormon-kötő globulin, ami szabályozza a szexhormonok, a tesztoszteron és az ösztrogén biológiai aktivitását.
Na már most ugye mint említettem, az SSRI-k megnövelik ennek a szintjét. Ha ennek a szintje magas, akkor az megköti a szabad tesztoszteronnak a szintjét, és 'használhatatlanná' teszi.
Ha elmész vérvételre, lehet az eredmény az lesz, hogy normális a tesztoszteronszinted és normális a szabad tesztoszteronszinted is, DE! ha magas az SHBG-d, akkor az a ludas, és így a szabad tesztoszteron szint is alacsony lehet.
Tehát első lépésként el kell menni dokihoz, és vérvétel alapján az alábbiakat kell megvizsgálni:
-Szabad tesztoszteron szint
-Tesztoszteron szint
-SHBG szint
-Ösztrogén
-Prolactin
Egy külföldi srácnak ez úgy rázódott helyre hogy tesztoszteronkúrát csinált (TRT), majd PCT-t,(Post Cycle Therapy) ami gyakorlatilag teljesen 'resetelte' a hormonprofilját. Többen írták azt is, hogy elég csak a PCT, a TRT elengedhető. (hölgyek esetében ez nem ajánlatos)
Minden esetre legelőszőr akinek hasonló gondja van, menjen el egy androkrinológushoz, kérje ki a vérképet, aztán konzultálják meg hogy legyen egy tesztoszteron kúra. Ha a TRT sem segít, akkor jöhet a PCT.
Bizonyítottan már van 2 gyógyult, aki a TRT-nek köszönhetően visszarázódott 100%-osra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!