Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichiáterek szednek...

A pszichiáterek szednek valamilyen nyugtatót/antidepresszánst?

Figyelt kérdés
Ha igen lehet tudni, hogy miket?
2020. márc. 27. 17:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
5%
4: Ismerősöd nem akar váltani? Teszi tovább ugyanazt?
2020. márc. 27. 19:42
 12/22 anonim ***** válasza:
88%
Ennyi esszel szabadlabon... :D Hogyha valakinek olyan merteku a szorongasa, hogy mar az eletvitelet akadalyozo komoly testi tunetei vannak, igenis kell nyugtato. Ha nem alszik hetek, honapok ota, kell altato. Ha bipolaris, es eret vagna a hangulatvaltozasaitol kell a hangulatstabilizalo. Ha skizofren es hallucinal, kell az antipszichotikum. Ez nem azt jelenti, hogy barkit esz nelkul tomnek gyogyszerrel, de vannak olyan betegsegek es allapotok, mikor a beszelgetes nem fog egyik pillanatrol a masikra meggyogyitani, talan megszolalni sem birsz, nemhogy melylelektani terapia keretei kozott szembenezni az egesszel, mert lehet olyan szinten romokban az eleted, hogy eloszor muszaj a sulyos tuneteidet enyhiteni, es utana a tobbi. Akut ongyilkossagi helyzetet sem lehet megoldani gyogyszer nelkul. Igen, elegge leszadalosak, de ha hangok orditjak a fejedben napok ota, hogy oldd meg magad, a beszelgetes ilyen allapotban mar nem segit, a kliens beszukult tudatallapotu, maga sem tudja, mit csinal mar, csak azt akarja, hogy vege legyen. Igen, eleg huzos mellekhatasaik is vannak ezeknek a gyogyszereknek, sokszor tobb het, honap, mire sikerul megtalalni a megfelelot es hatni kezd, mivel egy trauma kialakulasa is sokszor nem egyik naprol a masikra tortenik, elvaltozasokat letrehozva az agyban. A depresszio nem feltetlen gyasz es vitaminhiany, barkit elerhet, es ha egy hete ki se maszol az agybol csak meg akarsz halni, te is antidepresszans utan kialtanal, vagy eppen hallucinalas, kenyszergondolatok miatt antipszichotikumokhoz. A pszichiatria nem halalipar, nem osszeeskuves-elmelet, hanem ugyanolyan orvostudomany, csak tulmisztifikaljak es megbelyegzik.
2020. márc. 27. 19:52
 13/22 anonim ***** válasza:
67%

Sajnos bizonyhogy az első, hogy vitaminpótlás, ásványianyagpótlás, hogy tudjon működni jól a szervezet, köztudott, hogy az élelmiszereknek nevezett élelemnek alig minősülő dolgok tápértéke igen gyatra.

Sajnos a "mellékhatások" ugyanúgy hatások, mint a "főhatások". Lehetett hallani, hogy pszichiátriai kezelés alatt álló személy (ezt sokszor nem mondták, de utánanézve kiderült) kinyírta a családját, osztálytársait, vagy aki épp ott volt körülötte. A "mellékhatásnak" köszönhetően. Mit ér a kezelés, ha valaki ilyet tesz kezelés alatt? Egyébként bevallják a pszichiáterek, hogy nem tudnak meggyógyítani, életed végéig beteg maradsz. Akkor meg minek a gyógyszer?

Ha valakit érdekel a téma, ajánlom Szendi Gábor nagyszerű (kitűnőre végzett pszichológus - is) meglátásait, vagy Dr. Lenkei Gábor videóit, könyveit.

2020. márc. 27. 21:12
 14/22 anonim ***** válasza:
29%
Még annyit, hogy ha egy hete ki nem mászol az ágyból, annak oka van, a dilibogyó nem oldja meg, akár mennyit be lehet szedni, az ok ott marad. Letompításnak meg az alkohol is jó végsősoron, nem kell pszichiáter....
2020. márc. 27. 21:18
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Az ember személyisége mindig a nehézségek legyőzésekor fejlődik. Aki ezt mag akarja spórolni, annak nem fejlődik. Ez a természet része, meg lehet birkózni és kell birkózni a gondokkal, segítséget is csak jó helyről érdemes igénybe venni, ami előrevisz.
2020. márc. 27. 21:23
 16/22 anonim ***** válasza:
91%

Akkor miert nem depresszios minden ember, aki nem teljesertekuen taplalkozik? :)

Nem pszichiatriai kezeles alatt allo emberbol is lehet amokfuto, sot. A mentalis betegek nem szuksegszeruen agresszivok. Es miert ne tudnanak meggyogyitani? Gyogyszerekkel is teljes erteku eletet lehet elni, szorongasnal minimalisra csokkenteni az adagot, majd vegul elhagyni.

2020. márc. 27. 21:48
 17/22 anonim ***** válasza:
23%
"Egyébként bevallják a pszichiáterek, hogy nem tudnak meggyógyítani, életed végéig beteg maradsz. Akkor meg minek a gyógyszer?" De igaz. Ha valaki meg is gyógyul az 0 az 1-hez tehát kis mértékben igaz hogy meggyógyul.
2020. márc. 28. 08:41
 18/22 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem ők is használnak valamit, amit kell, hisz embere. Nem gondolom, hogy sokuk gyógyszerezné magát.
2020. márc. 28. 18:56
 19/22 anonim ***** válasza:
73%

Mindig előjön a vitaminos, Szendi Gáboros, Lenkeys emberke valahonnan. Szendi Gabesz hirdeti az Omega 3 szerepét a depresszióban. Lenkei nyomatja a vitaminokat.

Nekem depresszióm volt, pánikrohamokkal éjjelente. Olyan szinten voltam már, hogy pszichoszomatikus betegségeim voltak a depresszió mellett, saját magam árnyéka voltam. Mielőtt pszichiáterhez fordultam, voltam egy csomó vizsgálaton, nem szervi/hormon eredetű e a dolog, alvás vizsgálat, stb. Minden leletem negatív lett. Megláttam a Nagy Szendi hirdetéseit, hogy Omega 3 az jó lesz. Elkezdtem szedni a krill olajat, egy évig nyomtam, mellé a legkomplexebb vitaminkészítményeket toltam. Tudod mi lett egy év után? Semmi. Egy csomó pénzt kidobtam a Szundi Omega 3 kapszuláira, meg vitaminokra, magnéziumra, nulla, ismétlem NULLA eredménnyel..

Aztán nem bírtam már tovább, elmentem egy pszichiáterhez. Írt fel egy Escitalopram nevű gyógyszert nyugtatóval. Hat hónap szedés után teljesen meggyógyultam, tünetmentes vagyok. A pszichiáterem jól leírta mi a gyógyszer lényege a pszichés betegségeknél, ott ahol van ok a háttérben:

Olyan ez, mint amikor valaki nem tud úszni, és bedobják a mély vízbe, elsüllyed. Az antidepresszáns olyan, mint egy karúszó, nem fogsz lesüllyedni a víz alá mert segít fennmaradni. Közben viszont el kell kezdeni úszni tanulni, ez a pszichoterápia. Minél jobban halad az ember, annál több levegőt ki lehet engedni fokozatosan az úszókból, a végén ott lesz valaki, aki segítség nélkül is már fennmarad a mély vízben.

Aztán van olyan ember is, aki minden ok nélkül depressziós, neki élete végéig gyógyszert kell szednie. De nem a te csodavitaminjaidtól lesz jobban.

2020. márc. 29. 06:48
 20/22 anonim ***** válasza:
68%

Nem érted, utolsó. Azt jól tetted, hogy széleskörűen megpróbáltad pótolni a vitaminokat, gondolom az ásványi anyagokat is beleértetted. De itt is lehet hibázni, vannak vitaminkészítmények, amik nagyon keveset tartalmaznak, vagy rosszul hasznosulnak. Az omega 3 kapszulák is ilyenek, a lazacolaj sokkal jobb. Pénzügyileg is. Szendi Gábornak nincsenek kapszulái, ő nem gyárt semmit. Ne rá legyél mérges, hogy ez nem hozta meg nálad a visszaépülést. Részlegesen biztos használt.

A vitaminok és ásványi anyagok a szükséges, de nem biztos, hogy elégséges feltétel, szerintem ezt

eddig is egyértelműen írtam.

Ha a pszichiáter nem tudja, mi az oka, hogy rosszul voltál, és most tünetmentes vagy, az nem jeleni azt, hogy meggyógyultál. Viszont azt igen, hogy a pszichiáter vaktában lövöldöz.

2020. márc. 29. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!