Mennyire vagyok Frontin függő?
Vagy 3-4 éve szedem, anno sajnos a boldog tudatlanságban jegyében kezdtem el szedni (hogy visszaaludjak hajnalban), akkor még semmit se tudva a függőségről, stb.
Jellemzően 0,5-öt veszek be, régebben 0,75 votl egy ideig, 1mg-nál többet soha nem vettem be.
Nyilván csak úgy abbahagyni nem szabad (voltak napok, mikor kihagytam, de már aznap érezhetőem rosszabbul voltam).
Én is így toltam. Nekem már alvászavart okozott ha nem vettem be este... illetve memóriaproblémákat, intelligenciacsökkenéstt. Szavak nem jutottak eszembe.
Aztán benyomtam a cokd turkeyt. Letettem. 1-2 hétig jelentkeztek elvonási tünetek, szorongás, nagyon zaklatott alvás. Aztán elmúlt nyomtalanul. Ma már nyugodtan alszom, sok sport mellett.
Általában elindítok egy stoppert és mérem hány órája szedtem utoljára... általában 1000-1500 óránként krízishelyzetben tolok be 0.5 mgot, ami sokkal durvábban kib..sz mint előtte 😃
Lehet... és 0.5 már szerintem hosszú távon maradandó károkat okozhat. Bár ez is olyan, hogy nem emlékszem mi volt azelőtt.
Szerencsére érzetre sokat javult a memóriám, koncentrálóképességem és az alvásminőségem is. Egyértelmű, hogy elkezdett visszaállni a GABAerg neuronjaim GABAa receptorainak hatékonysága, amit kifiléz a xanax hosszútávon.
Emiatt okoz toleranciaszint növekedést és pl 0.5 régebben totál kiütött, utóbb meg már 1 mg-ot vertem be esténként.
Szerencsére hetek hónapok alatt helyreáll a rendszer.
Valakinél igen, valakinél meg nem. Sajnos ez lutri.
Mondom én 1 mgot raktam le úgy, több év után, hogy minimális alvási tünetem volt. Igaz én nem vagyok addikcióra hajlamos.
+ inkább rekreációs célra szedtem, csak jól esett "betépni" este és egy jót aludni a sok szarság és stresszes gondolat helyett. Egy szerelmi bánat után 1-2 sört pakoltam be rá és úgy aludtam 😃 na akkor már csak fátyolos emlékeim voltak másnap.
*ja és ez rendszeres volt, mindig Hidegkomlóssal vertem be, plusz szólt a fülesben a jó zene.
Dejó is volt 😃 azóta unalmasak az esték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!