Pánikroham szorongásos panaszok nélkül?
Fenn állhat/kezdődhet valakinél akkor is pánikzavar, ha minden rendben az életében? Magyarul nincs oka a szorongásra, aggodalomra, pánikra.
A mai napon, a reggeli órákban ismét pánikrohamom volt, amit fokozott (hideg) verejtékezés, szívdobogásérzés, szédülés, émelygés, elsápadás, gyengeségérzet kísért. Mivel ez volt életemben második pánikrohama, fel voltam már rá készülve, nem "lovaltam bele magam a helyzetbe", tudatosítottam magamban, hogy nem fogok meghalni (bár ezt éreztem), tudatos légzéssel sikerült is leküzdeni. (Viszont még így is nagyon sokáig, kb. 1 óráig tartott. )
Jelenleg testileg egészséges vagyok, mentálisan is rendkívül odafigyelek magamra, amióta sikerült leküzdenem egy betegséget, rendszeresen relaxálok, egészségesen étkezem, vérképem rendben van, nem vagyok vitaminhiányos. Kávét, alkoholt nem fogyasztok, a cigit mindig is kerültem. Elégedett vagyok a jelenlegi életemmel. Tényleg semmi okom a szorongásra, megértő közegben élek, a munkámat is szeretem!
A betegségemre szeptemberben sikerült gyógymódot találni, azóta az egészségem miatt sincs okom aggodalomra. Előtte viszont egy nagyon nehéz élethelyzeten mentem keresztül, mondhatni a szöges ellentétét éltem a jelenlegi életemnek, tele szorongással, borzalmas családi légkörben. Viszont abban az időszakban egyetlenegyszer sem volt pánikrohamom, gyógyszert sem szedtem soha szorongás ellen.
Mi lehet velem? Lehetséges, hogy a korábbi krízishelyzetből való "kijövetel" váltja ki ezt nálam?
Hamarosan konzultálok majd egy szakemberrel, de addig is megköszönném, ha valaki hozzáértő/hasonló helyzetben volt/lévő ember gondolatait olvashatnám.
Köszönöm!
Szerintem biztosan ahhoz lehet köze, hogy úgymond "most jön ki rajtad" a korábbi rossz időszak miatti stressz, aggodalom, ijedtség.
Az agyad próbálja feldolgozni a történteket.
Bár amúgy minden ok nélkül is előfordulhat egy-egy pánikroham valakinél, szóval az is lehet.
A szakember jó ötlet, segíteni fog.
Addig is kitartást!
Egy sorstárs pánikbeteg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!