Segitett már vkinek a hipnózis bármilyen vonatkozásban?
Pl. szorongás, enyhe depi, ilyesmik..
De ha más problémát oldott meg, az is érdekes lehet.
Ha nyilván igen, akkor várom a tapasztalatokat.
Ha nincs ilyen, akkor..?
Sziasztok!
Örömmel olvastam,hogy itt vannak olyanok akiket érdekel a hipnózis.Már több évvel ezelőtt gondoltam arra,a hipnózist kipróbálom testi problémáim megoldására.Ilyen az enyhe -2 rövidlátásom.Vettem könyveket Pl: Kurt Tepperwein Hipnózis magasiskolája,Szellemi öngyógyítás.Ezek a téma iránt érdeklődőeknek alapkönyv.
Olvastam egy jó példát:Az úszás elvét tankönyvből el lehet olvasni,tanulni,de úszni még nem fogsz tudni.A hipnózis a tudatalattival való kapcsolat.A tudatalatti nyelve a képben való elképzelés.Lehunyod a szemed és elképzelsz például egy almát,színesben,szárával.Ha már jól megy,elképzelsz egy találkozást egy ismerősöddel.Hallod a hangját,elképzeled milyen ruhában van és még sok részletet.A könyvekben ez részletesen meg van írva.A lényeg: gyakorolni,gyakorolni,gyakorolni.
Veszélyek ? Mindennek megvannak a veszélyei.Még a gyógyszer fogyasztásnak is.Még egy fontos tényezőt említenek a könyvben.Ha nem hiszel,nem fog használni.
Elmondhatod naponta ezerszer,hogy hiszel,ha a valóságban nem.A hipnózis egy megváltozott tudatállapot,bekövetkezésekor az agy fogékonyabbá válik a szuggesztiókra a szóban elhangzott információk befogadására.Van gyenge,közepes,erős hipnotikus állapot.
Azt mondják öngyógyításhoz már az enyhe is elegendő.
Ha igazán különleges esetekről akarsz olvasni,ajánlom a Milton H.Erickson könyveit.Olvashatod DR Völgyesi Ferenc magyar hopnoterepauta írásait is.Erről a témáról tudnék mesélni,mert belemásztam.JÓ lenne ehhez a témához útitársakat találni.Persze olyanokra gondolok,akik időt,energiát nem sajnálva olvasnak,gyakorolnak és beszámolnak tapasztalataikról.
Szia. Én most jöttem ki a dokimtol.
És ki akartam próbálni a hipnózist. Hát ma meg is történt. Kevert szorongásos panikbetegseg miatt járok. És hát ez nagyon durva volt. Első alkalommal most a teljes megnyugvást kellett megtapasztalni. Sikerült is. Úgy néz ki fogekony vagyok rá. Nyilván nem egy alkalom lesz, de szerintem hatásos. Olyan jó most a kedvem. El se hiszem hogy megtörtént. 🤗
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!