Pszichopaták és szociopaták illetve nárcisztikusok, szenvedhetnek szociális fóbiában?
Figyelt kérdés
2020. febr. 4. 18:37
2/36 anonim válasza:
Miért ne? Attól mert pszichopata, még szoronghat. Ez egy spektrum, és gyakori tévhit, hogy a pszichopaták egyáltalán nem szoronganak. Persze előfordulhat ez a szélsőséges eset, van ilyen is, olyan is. Amúgy a nárcisztikusok kifejezetten szoronganak, mert a folyamatos szégyenérzetet kell kompenzálniuk, és ebből kialakulhat szociális fóbia is.
3/36 anonim válasza:
#2 A nárcisztikus szorong. Nem a pszichopata.
4/36 anonim válasza:
És a szégyen érzet egyáltalán nem egyenlő a szorongással meg a szociális zavarral. Akkor szorong egy nárcisz ha terapeuta lefedi az egocentrikus önképét. A nárcisztikusok meg szeretnek társaságban lenni mert a középpontba akarnak lenni. Fényezni az egójukat. Tehát egyik sem szenved szociális fóbiában. Mert a nárcisznak külső ingere van szüksége és ha ezt elveszíti abba beleőrül szószerint. Szoronghat de nem szenvednek szociális fóbiában. Amúgy kérdező ne higyj el mindent egy nárcisztikusnak. Szeretnek hazugságokat terjeszteni magukról. Hogy jobb fényben tüntessék fel magukat.
5/36 A kérdező kommentje:
Én úgy tudtam hogy a pszichopatáknak nem bir lenni szociális fóbiája de a szociopatáknak meg a nárcisztikusoknak igen, most akkor mivan?
2020. febr. 4. 22:06
6/36 anonim válasza:
am pszihopata meg a szociopata ugyanaz. a nárcisztikus személynek lehet szorongása , sőt gyakran van is.
7/36 A kérdező kommentje:
Nem ugyanaz, már a kialakulások is más, a pszichopata születésekkor az volt, a szociopata meg traumák által. De ezen kivül is sok különbség van.
2020. febr. 4. 23:11
8/36 anonim válasza:
A narcisztikus szemelyisegzavar spektrum betegseg. Azoknak akik csak a vegleteket ismerik: nem minden narcisztikus szemelyisegzavarral diagnosztizalt szemely ugyan olyan es ugyan olyan merteku tuneteket mutat. Raadasul felcimkezni valakit eleg nemjo, hiszen, mint mondtam spektrum betegseg. Inkabb tunetekrol lehet naluk is beszelni. Konkretan a meghatarozas is eleg nehez egy ilyen szemelyisegzavarnal es osszemosodnak a hatarok. Na de, hogy valamenyire a kerdesre is valaszoljak: az irta jol aki a szegyen tulkompenzalas kozbeni szorongast mondta. A szemelyisegzavarok egyik gyakori eleme a csokkentertekuseg-szegyen sema. Ilyenkor az egyen azt hiszi, hogy ha megismerik a hibait akkor elhagyjak ot vagy megszegyenitik. Emiatt erzi magat csokkentertekunek masokhoz kepest es emiatt szegyenkezik olyan dolgok miatt is amik miatt amugy nem kene. Ez mar onmagaban szorongast tud okozni. Tobbfele megkuzdesi mod is van egyebkent erre, hogy ezt az erzest elkerulje valaki, es aki a tulkomoenzaladt valasztja az is boven szorong. Hiszen mindig mindent tokeletesen csinalni, hogy o tokeletesnek erezze magat es kozben folyamatosan a buntetohanggal kuzdeni eleg szorongati dolog. Persze otthonos kornyezetben ideig oraig enyhulhet a szorongas (ez megint a megkuzdesi modtol fugg), de szoronganak. Viszont van olyan is aki a grandiozitas semaval rendelkezik, vagyis ugy erzi, hogy o barmit barkivel megtehet. O valoban nem szorong korosan, de neki is van felelemerzete szerintem azert. Ez sokszor vagy a csokkentertekuseg sema tulkompenzalasa vagy csak azert fejlodott ki, mert a szulok nem fegyelmeztek a gyereket. A szociopatak kozott is van szorongo alkat. Hiszen ott sem mindenki ugyan olyan. A csokkentertekuseg sema is empatia nelkuliseggel jar, tehat... A pszichopatakrol nem tudok semmit, arrol nem beszelek. De a borderline - narcisztikus szemelyisegzavar temaban szemelyesen is erintett vagyok, tobb modon is. Sajnos. Rovid valasz: igen.
9/36 anonim válasza:
Most mondom hogy a nárciszoknak és a szociopatáknak sincs szociális Fóbiája. Szorongásaik vannak. Fentebb írtam.
10/36 anonim válasza:
és a szociális fóbia az nem szorongás, vagy nem lehet az? de
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!