Aki részt vett/vesz pszichiáter gyógyszeres kezelésében?
Előre is köszönöm a választ, a neten nem találtam erről semmit
Szóval mint tudjuk egyre több a valamilyen mentális-szociális defekt az embereknél.
A kérdésem az az, hogy a legalapvetőbb betegségek(szorongás, depresszió, bipoláriszavar) pszichológusi-pszichiáteri diagnózisa illetve a gyógyszeres kezelése kb mennyi pénzbe kerül egy átlagembernek?
Ha szerencséd van, akkor TB-alapon a lakhelyed szerinti szakrendelőben lévő pszichiáter (beutaló kell hozzá a háziorvostól) ingyen rendelkezésre áll.
a magánorvosok tarifái meg elég erős szórást mutatnak...
Itt van pl. egy húszezres:
Azt meg elég nehéz látatlanban megmondani, hogy hány találkozás szükséges a megfelelő diagnózishoz v. terápiához.
Igen, ezt az oldalt én is láttam, elég húzós:/ főleg, az hogy nem tudom mire számíthatok, lehet hogy olyan orvost fogok ki aki mielőtt felállitaná a diagnózist beszéltetni fog 10órán keresztül, ami már elég súlyos pénz.
Van akinek van bármi tapasztalata?
Amióta az eszemet tudom, voltak ilyen jellegű problémaim. 16évesen vettem észre hogy nem normális jelenség, 3évig próbáltam magam megoldani a problémám, sok olvasással, pszochológiával, sporttal, társasággal,bele-bele tudtam kostólni a normális életbe de végül mindig ugyan abba a mederbe esek vissza.
3 év folyamatos, majdnem mindennapos küzdés után hidd el hogy ami vezérel, az az hogy teljes életet tudjak élni, csak nálunk nem fossák a pénzt, én meg még tanulok. És igen próbáltam már magam megkeresni a pénzt rá, de tudod nehéz úgy megtartani egy állást amikor nem tudsz koncentrálni a lényegre, hanem szorongsz és nem valós félelmek suttognak a fejedbe.
Én szerencsére kifogtam egy nagyon aranyos doktornőt TB alapon beutaló nem kellett. Gyógyszerem 175ft havonta. Pszichoterápia amikor csak te meg a pszichiáter beszélgettek 1 órát az is ingyenes.
Van ismerősöm aki magánba jár neki 15000/óra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!