Vajon hány embert tömnek tele úgy antidepresszánsokkal, hogy igazából pszichoterápiára lenne szükségük?
Szerintem erről még nem készült statisztika. Főleg nem előtte-utána kérdésekkel.
Úgyhogy itt minden csak találgatás lennne.
Csak a saját véleményemet tudom leírni (semmi statisztikai, ilyesmi háttérre nem tudok alapozni):
A saját környezetemben tudok konkrétan 4 emberről, aki odáig jutott, hogy a lelki problémái fizikai tüneteket idéztek elő (pánikrohamok, sírógörcsök, depresszív elvonulások) - ami szerintem már elég súlyos. Ezek az emberek akár környezeti biztatásra, akár saját maguktól elmentek tb alapon a pszichiátriára, ahol kb 3 percet töltöttek az orvosnál, aki random felírt valami bogyót nekik. Ismerem ezeket az embereket, tudom, milyen traumák, feldolgozatlan élmények vezettek a problémákhoz és a saját, laikus véleményem alapján egyiküknek sem gyógyszer kellett volna, hanem terápia. Sajnos mindannyiuk állapota azóta rosszabb lett, egyikük olyan súlyos állapotban került azóta, hogy elmondani sem tudom, borzalmas, pedig évekkel ezelőtt lehet egy pár hónapos/éves terápia mindent megoldott volna.
Én még olyat soha nem láttam, hogy tb-s orvos azt mondta volna egy betegnek, hogy menjen akár támogatott, akár magán úton terápiára és ez borzalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!