Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet, hogy hajlamom van a...

Lehet, hogy hajlamom van a skizofréniára? Nagyon félek tőle! :S

Figyelt kérdés

- Kicsi koromban eléggé különc voltam (engedetlen voltam, visszabeszélős, szemtelen... ha játszottam valamit, nagyon beleéltem magam, mindenkinek állítottam, hogy igaz, pedig tudtam, hogy nem. Lassú voltam, lassan írtam kisiskolásként, lassan pakoltam el, mert teljesen el voltam szállva... Ma már gyorsan írok, meg minden ilyen dolgot normálisan csinálok, bár még mindig szétszórt és készülődésnél tökölős vagyok.)

- Mindig hipochonder és hisztis voltam. (Volt, hogy egy évig minden nap attól rettegtem, hogy elkaptam valami hányásos betegséget, és hányni fogok, és majdnem minden nap ezen pánikoltam, de elmúlt magától...)

- Kiskorom óta nagy a fantáziám, sok történetet találtam ki, és mondtam el úgy, mintha igaz lenne, és ez a szokás rajtam maradt... Kb 16-17 éves koromban kezdtem el érezni, hogy ez nagyon gáz. Azóta sem szoktam le teljesen, de nagyon sokat javultam, és nem sok van hátra, hogy leálljak ezzel (csak otthon csináltam, gimiben soha). (inkább leírom regényként, imádok írni, szinte szárnyal a fantáziám...)

- Sok csalódás ért a szerelemben, és nagyon erősen tudok kötődni egy emberhez akkor is, ha ő nem szeret. Képes vagyok szinte a szó szoros értelmében utána futni, magyarázkodni neki, meg rágódni dolgokon. (Nem zaklatok senkit, ne így értsétek...)

- Mindig hülyének néztek az osztálytársaim, és bemocskoltak mindenféle pletykákkal, én meg ahelyett, hogy lesz*rtam volna, mentegetőztem, de kinevettek, és nem hittek nekem, pedig az osztálytársaimnak soha nem hazudoztam. (van pár barátom, aki érdekesnek, és intelligensnek tartanak, és számíthatok rájuk, és ők is rám, úgyhogy van közösség, ahol elfogadnak és szeretnek)

- 1-2 éve úgy érzem, hogy valami kezdődő mentális bajom van...Régen sosem néztem magamba ilyen téren, de mostanában folyton magamat figyelem, és nagyon félek, hogy skizofrén leszek, vagy hogy megőrülök, és bántok valakit... úgy érzem, mintha egyfolytában az elmémet kéne figyelnem, hogy nehogy valami olyan dolgot tegyek/mondjak, ami arra utal, hogy kezdek megőrülni... Pl. ha látok/hallok valami fura dolgot, rögtön elkezdem elemezni, hogy vajon nem csak hallucinálok-e...Rettegek, hogy egyszer hallucinálni fogok tényleg.

Nem merek még alkoholt sem inni.:S

Akit megkérdeztem erről, senki sem tart bolondnak, én mégis nagyon félek.

Mondjátok el a véleményeteket! Ugye nem lesz valami mentális bajom? Mit tegyek, hogy biztos legyen, hogy nem bolondulok meg?

19/L

2010. júl. 20. 00:42
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha állandoan azt figyeled hogy nem vagy-e őrült akkor előbb utóbb az leszel..:S még most felejtsd el ezt az egészet sok ember van akik kilógtak a sorból. szerintem foglald el magad valamivel, ez még nem olyan súlyos.
2010. júl. 20. 12:50
 2/9 anonim ***** válasza:
szerintem az utolsó bekezdésig leírtak elég sok emberre ráillenek, ettől még nem lesz vki beteg.az,amit utána írsz,max egy enyhe paranoia jele lehet, bár ezt is kétlem.szerintem ne a barátaidat kérdezd meg erről,ők valószínűleg akkor se mondanák meg, h szerintük gáz van veled, ha így lenne.egyrészt, mert szeretnek, másrészt, mert már megszoktak így, és nekik ez nem kirívó viselkedés veled kapcsolatban.ha ennyire aggaszt ez a dolog,kérdezz meg egy szakembert erről.ha ehhez nincs elég bátorságod, az is segíthet, ha felhívsz egy telefonos lelkisegély szolgálatot, vagy írsz egy magazin pszichológusának.
2010. júl. 20. 13:53
 3/9 anonim ***** válasza:

Ha valakinek jó a fantáziája...az egy áldás! Én a helyedben könyveket írnék!

Ne foglalkozz annyit magaddal,foglad le mással..olvass,mert gondolom,szeretsz...jáj el a barátaiddal csak nem figyeld folyton magad! Mert az első hozzászólóhoz kapcsolódva én is szt mondom,h ha beképzeled,h őrült vagy,előbb-utóbb az is leszel! És ez nem játék! Próbálkozz agykontrolal,vagy bármi másssal,ami segíthet!Pl sport! Elcsépelt,de bejön!Sok sikert és head up!

2010. júl. 20. 14:11
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha tudod a különbséget a képzeleted és a valóság között, mi a probléma? Próbálj meg írni vagy színészkedni.
2010. júl. 20. 22:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy mi a fantázia... De attól félek, hogy egyszer becsavarodom, és akkor már nem fogom tudni... Nem így kezdődnek az ilyen dolgok, hogy először még tudja az illető, aztán egyszer csak nem? Vagy ez csak az én hülyeségem?:D
2010. júl. 20. 23:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

"attól félek, hogy egyszer becsavarodom, és akkor már nem fogom tudni..."

Pont ezért NE félj, ha natalán becsavarodsz Neked fel sem fog tűnni, jól el leszel.

Ritka, ha megmarad a betegségtudat.

2010. júl. 21. 05:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen alapon mindenki születésétől kezdve a skizofrénia kezdeti állapotában van. Ki nem álmodozik soha?
2010. júl. 21. 18:17
 8/9 anonim ***** válasza:

Ebben nincs semmi skizofrén.

Nem bántalmaztak lelkileg otthon, vagy valaki rendszeresen?

2010. júl. 21. 22:36
 9/9 A kérdező kommentje:

A kis sértéseket is magamra veszem, de ha objektívan belegondolok, akkor nem. Csodálatos anyukám van, annyi szeretetet kapok tőle, amennyit mástól még soha. Apukámmal nem jövök ki olyan nagyon jól, de nem bánt. Szóval... nem igazán.

Hogy más... Igen. Szerelmes voltam többször is, és mindig nagyon nagyon megbántottak.

2010. júl. 22. 17:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!