Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha elmész egy pszichológushoz,...

Ha elmész egy pszichológushoz, mennyi az esélye annak, hogy reálisan fogja kezelni a helyzeted, illetve mennyire valószínű, hogy hazudni fog neked?

Figyelt kérdés

Mindenkinek más és más események okozzák a mentális problémát.

Például az esetemben az, hogy az emberek egész életemben ellenségesek voltak velem, kiközösítettek és megaláztak.

Ha ezt elmondom, akkor mennyire fogja úgy kezelni ezt mint tényt, illetve mennyire fog engem okolni az összes engem ért negatív tapasztalatot? Engem fog hibáztatni vagy valamennyire próbálnak megértők lenni, hogy igenis lehet vannak emberek akikkel nem bánnak a legigazságosabban, tegyük fel mert túl jók, túl szelídek, nem elég szépek, nem elég erősek fizikailag stb.

Testre szabottan kezelik az ilyen eseteket vagy mindenkit egyetlen procedúra szerint és ugyanazokat a tanácsokat adják mindenkinek?

2019. dec. 8. 19:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt a videót ajánlom, 3:16-tól érdemes nézni. Sok mindent elmond benne, ami érdekelhet egy terápiával kapcsolatban.

[link]

2019. dec. 8. 19:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Fú, rád aztán tényleg rádfér egy pszichológus.
2019. dec. 8. 19:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Téged egy orvos gyakorlatilag nem bírálhat! Ő neki meg kell értenie a nézeteidet, és elfogadni, valamint veled együtt haladni a történettel. Úgy tudom, ma a megalázás egy jó téma ebben a körben, szóval ha bármi gond van, keress szakszerű segítséget, nem fogod megbánni. Ha nem is érzed magad képesnek rá, hogy elmond valakinek a problémáid, én is megtettem. Nem jártam rosszul.
2019. dec. 8. 22:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Biralni nem fog. Viszont ha terapeitahoz mesz es kognitiv terapiaba kezdtek (ami neked jo lenne) akkor az elobb elmondott monologad nagy valoszinuleg megfogja neked mondani, hogy ez egy ugynevezett gondolati torzitas amivel a sajat negativ enkeped erosited. Ennek a hivatalos neve a megszemelyesites. Amikor az adott egyen mas elfogadhatatlan viselkedeset a sajat hibajanak tudja be es azt hiszi, h rola szol. Na meg altalanositas is van a dologban, hiszen nem lehet, h MINDENKI bunkonvolt veled. Ezeket a gondolkodasi hibakat fogjatok majd kikuszobolni remelhetoleg. Biralni nem fog es elfogja hinni, h igy erzed, de az egyetlen terapias cel nalad az lehet, hogy ezeket a negativ gondolkodasokat kijavitsatok.
2019. dec. 9. 02:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!