Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetséges, hogy "elfelejtette...

Lehetséges, hogy "elfelejtettem" hogyan kell tanulni/gondolkodni? Vagy mi állhat ennek a hátterében?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy az utóbbi időben azt érzem, hogy teljesen ki vagyok égve 24 éves korom ellenére. Mérnöki diplomám van, dolgozom, mellette még járok egyetemre is, viszont azt veszem észre mindig, hogy egyszerűen nem fog az agyam, vagyis próbálom "kikerülni" a gondolkodást. Napról napra érzem magamban, hogy szeretnék egy csomó mindent megtanulni és tudni, viszont a motivációm meg nulla, csak tengek-lengek, mintha zsibbadna az agyam...

2019. dec. 5. 17:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Talán szorongás, stressz, depresszió stb. szóval vmi lelki nyavalya okozhatja, az mind hat a gondolkodásra. Van depis ismerősöm, teljesen lelassult az agya, pocsék a memóriája.
2019. dec. 5. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi gond nincs, csak Hofi val szólva. "Kell egy kis áramszünet...."aztán mehet tovább. Sok sikert, jó kikapcsolódást az ünnepekben.
 3/7 anonim ***** válasza:
Az első mondatod első fele a lényeg: kiégés. Ma már diagnosztizálható betegség. Tessen elhúzni egy szakemberhez (háziorvos+pszichiáter vagy pszichológus) és kezeltetni magát.
 4/7 anonim ***** válasza:
en is elszoktam a tanulastol sajnos
2019. dec. 5. 17:58
 5/7 anonim ***** válasza:
En is azt veszem eszre, hogy sokkal nehezebben tanulok, mint gimiben. Nehezebben is veszem ra magam, hogy nekiuljek, raadasul koncentralni sem tudok ra. Szerintem nincs ennek nagyon komoly oka, az ember ahogy idosodik egyre tobb mindenre figyel, munka mellett nehez rahangolodni a tanulasra. Meg gimiben minden napra tanulni kellett, az egyetem mas, igy konnyen elszokik az ember tole.
2019. dec. 5. 18:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem lehet hogy egyszeruen fáradt vagy? Munka mellett tanulsz, ha már van egy diplomád valószínűleg régóta csinálod ezt, lehet családod is van... Szerintem ezek a túlterheltség tünetei. Ha tudsz vállalj egy ideig kevesebbet, pihenj többet, szánj magadra időt.
2021. ápr. 19. 02:12
 7/7 anonim ***** válasza:
Jól mondják, túlterhelted magad. Kevesebbet kell vállalnod, akkor megint normálisan fogsz működni.
2021. ápr. 19. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!