Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miert elitelendo a pedofilia?

Miert elitelendo a pedofilia?

Figyelt kérdés

Mielott nekem esnetek, egy kutatashoz gyujtok anyagokat, amiben azt vizsgaljuk, hogy a tarsadalmi normakat (amiben a legtobben egyet ertenek, mint pl.: hogy a pedofilia elitelendo)

Szoval a tarsadalmi normakat, mennyire tudjuk megindokolni, illetve az indokok mennyire ternek el egymastol.

Privatba es kommentben is irhattok. Elore is koszonom szepen a valaszokat! :)

2019. nov. 22. 17:00
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

A pedofilia (gyermekekhez való vonzódás) önmagában nem elítélendő.

A gyermekekkel való szexuális kapcsolat azért elítélendő, mert a gyermek még nem áll azon az értelmi és érzelmi szinten (és így nincs a jogi önrendelkezés birtokában sem), hogy a szexuális aktusba való beleegyezését önmaga jogosult legyen megadni, vagy tőle egy ilyen esetleges nyilatkozat elfogadható lenne. A gyermek gyámja, gondviselője, szülője szintén nincs jogilag felhatalmazva arra, hogy a gyermek ilyen esetleges beleegyezését jogérvényesen megerősítse, ellenjegyezze, vagy helyette érvényesen nyilatkozzon.

Ha viszont valaki jogérvényesen egy szexuális kapcsolatba nem egyezett bele, akkor ellene abúzust, zaklatást, bántalmazást követtek el. Ez utóbbi az ami elítélendő, akár fizikai, akár szexuális, akár lelki bántalmazásról van szó.

2019. dec. 14. 18:44
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert egy parafília! Ráadásul minden, ami úgymond a nem normálistól eltér azt az emberek elítélik. Én például kövezzetek meg, de ha valaki otthon erre recskázik én azt nem büntetném. Azért mert beteg az elméje még nem biztos, hogy meg is fogja tenni! Nekem lábfétisem van, mégsem megyek oda a nőkhöz letépni róluk a zoknit! Ez inkább egy betegség, természetesen büntetni kell könyörtelenül ha történik bármilyen jellegű gyermek molesztálás, bántalmazás!!! Viszont én azt gondolom, hogy ez egy olyan parafilia, amely ha nem bontakozik ki valakiből és le tudja így élni az életét, megáll ez a dolog abban hogy esetleg otthon erre élvezkedik akkor nem kellene büntetni! Mellette lehet, hogy orvos, ügyvéd, vagy bármi! Ha csak van magának hát legyen, de ha csak egy szikrányi tettlegesség is előfordul akkor azt én kíméletlenül büntetném. Kövezzen meg mindenki, ha most olyat írtam aminek nincs némi ráció.
2019. dec. 16. 18:41
 13/13 anonim válasza:
100%

Ez kicsit szerintem komplikált.

A pedofília nem igazán lehetne elítélendő.

Ismert a hebefília, és a pedofília. Kettő között a különbség, hogy a hebefília az tinik iránti érzett szexuális vagy, a pedofília pedig a gyerekek iránt. Na most, ez a két dolog akkor számít elítélendőnek, hogyha tettlegességig fajul a viszony. Ha csak egy 40 éves férfinek tetszik egy 15 éves lány, abból az ég világon semmi nincs. Mivel nem rontotta meg, csak vágyakozva nézte. Naés? Tedd a szívedre a kezed, és mondd azt, hogy TE, aki ezt olvasod, nem néztél még meg egy nagyon szép 13-15 éves lányt, és nem tetszett a kinézete. Na ugye.

2020. febr. 2. 21:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!