Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit jelent az hogy megismerjük...

Mit jelent az hogy megismerjük önmagunkat?

Figyelt kérdés

Szerintem ilyen csak ritkán van,hogy az ember egy egésznek érzi magát és a világ impulzusait pozitívan éli meg a maga számára. Mert a világ is folyamatosan változik.

Peace

2019. nov. 20. 20:21
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha igazán hard-nak vesszük a kérdést, akkor arra is vonatkozhat ami a legvégső tapssztalás.

Mert gondolatok változó halmaza lennénk?

Mik vagyunk mikor épp nem gondolkodunk?

Lehet igazából van belül valami ami nem változik, illetve sosem változott. Ez is lehet a válasz a kérdésre, bár manapság ritka aki ennyire messzire megy...

2019. nov. 20. 20:27
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen,pont ezekre gondoltam én is,hogy változó halamzok vagyunk,végülis semmi nem örök,csak a Teremtő,és a hozzá fűződő viszonyunk.
2019. nov. 20. 20:35
 3/8 A kérdező kommentje:
Igen,végül megértettem ezt a "belső magot"
2019. nov. 20. 20:45
 4/8 A kérdező kommentje:
Az meg maga a lélek
2019. nov. 20. 20:57
 5/8 anonim ***** válasza:

Pl meditációs gyakorlással lehet eljutni a "nem gondolkodó" vagy inkább a gondolkodással nem azonosuló tudathoz.

Ez nem keletkezett, és nem is múlik el. Vagyis nem hal meg. De igazából ez a tapasztalat nem difiniálható.

Csak tapasztalni lehet, de végül is onnan jön létre minden. Vagyis az "én" is .

2019. nov. 20. 21:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Ami nem változik, nem jött létre, nem múlik el, nem gondolat - mert benne jelennek meg a gondolatok, és nem is lehet csak úgy elcsípni mert túlmutat minden meghatározáson.. Talán egység, vagy Isten hmmm igen talán ez az. Ez az amik igazából vagyunk. Megfogalmazni nem lehet... De szerintem te is azt keresed.
2019. nov. 20. 21:18
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tudod jobban megismerni, ha tudatos maradsz rá minél több helyzetben.

Pl én ezért gyakorlok zen meditációt.

2019. nov. 20. 21:20
 8/8 anonim ***** válasza:
60%
Azt, hogy ha belenézünk egy tükörbe, legkésőbb 30 mp-en belül felkiáltunk hogy: jé, ez én vagyok!
2019. nov. 20. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!