Lehet tudathasadása valakinek a rossz nevelés miatt? Vagy ez már a génekben volt születéskor?
egészséges embereknél is mind a negatív, és pozitív érzések hosszan tartó elnyomása (évek) okozhat tudathasadást!
betegség miatt is kialakulhat!
valamint az előttem szóló által leírt dolgok is okozhatnak, bár a vizsgaidőszakot nem sorolnám ide. :)
"bár a vizsgaidőszakot nem sorolnám ide. :)"
Vizsgaidőszakban hullanak az egyetemisták, mint a legyek. Nagyon sokan egyetemről kerültek zárt osztályra, legalábbis ez volt a helyzet a BME-n 30 éve. Azóta lehet, hogy könnyebb lett :)))
ma 08:32
1. Nem szimpla UVtól, hanem hat héten át fennálló stresszes élethelyzettől.
2. Persze hogy más probléma van a háttérben: genetikai hajlam. Amiből akkor alakul ki betegség, ha egy esemény kiváltja. Ilyen esemény lehet pl. egy több hétnél tovább fennálló stresszes életszakasz. Pl. egy fiatal esetében, aki hajlamos a szkizofréniára, a durva, veszekedős, alkoholista szülők/testvérek olyan stresszel teli családi életet okoznak, ami miatt kialakul a betegség. Ezzel szemben rendezett, jól működő családban kisebb eséllyel alakul ki akkor is, ha a hajlam megvan. Ezért van az, hogy a szegény családban nevelkedő fiatal nagyobb eséllyel lesz szkizofrén, mint a gazdag családból származó.
szia, sztem amit leírtál akkor, ha genetikailag erős hajlama van, és nagyon gáz a családi helyzet.
de nem vagyok pszichomókus. :)
tegnap 14:25
Ezzel kapcsolatban bonyolultabbnál bonyolultabb elméletek vannak forgalomban, egyik sincs szerintem teljesen elfogadva.
Az biztos, hogy kockázati tényező a túl sok érzelmet "forgalmazó" család. Tehát ahol minden bolhából elefántot csinálnak, állandó dráma van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!