Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Gyógyszerfüggőként (Frontin,...

Gyógyszerfüggőként (Frontin, Rivotril) lehet normális életet élni?

Figyelt kérdés
Aki szintén használ ilyen szereket, azok véleményére lennék kíváncsi elsősorban!

2019. okt. 23. 09:33
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Én viszont inkább a tudati oldalról közelíteném meg előbb, bár való igaz hogy hosszabb távon fizikálisan is okozhat bármi problémát.

Szerintem ez valahogy úgy működik hogy a gyógyszer hatására elnyomódnak a tudatban bizonyos dolgok (gondolatok, érzelmek) és egy állandó "határvonal" alatt tartja szer ezeket, de ez ennyiben nem merül ki! Mivel más "dolgokat" is elnyom (elvesz) a cucc amik elsőre nem látható dolgok (mivel egy tudatszűkítő szer) főleg annak aki használja (mivel onnan nehezen képes rálátni a saját helyzetére). Ezek pedig értékes dolgok "tulajdonságok" ahhoz hogy valaki a helyén érezze magát, és megfelelő döntéseket tudjon hozni; irányban tartsa az életét. Vagyis tulajdonképpen ez inkább egy gyors tűzoltás, vagy egy édes máz a csokis süti tetején, ami részben akadályozza a (valós) probléma megoldását..

2019. okt. 23. 18:54
 12/13 anonim ***** válasza:

Jaa az lemaradt hogy a válasz szerintem: Nem

Bár ez emberfüggő is nagyban, de szerintem ha a "normális" életet vesszük, akkor arra nagyobb az esély gyógyszerek nélkül, mint azokkal.

Egyébként is ezekhez gyorsan hozzá lehet szokni, és lehet pl egy hónap múlva már semmit nem ér, vagy növelni kell az adagolást. Márpedig a végletekig nem lehet növelgetni, mert elég gyorsan fizikális problémákat fog okozni ahogy # 9 is írta.

Bár én nem túl sokat használtam ezeket, szóval az én véleményem itt nem mérvadó :)

2019. okt. 23. 19:08
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nekem eddig sikerül, minden probléma nélkül. Sokkal jobban vagyok, mint ezelőtt.
2019. okt. 24. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!