Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » REMERON 30mg antidepresszánst...

REMERON 30mg antidepresszánst szedők:Ti híztatok a gyógyszertől? Kérlek osszátok meg a tapasztalataitokat! (lásd még:lent! )

Figyelt kérdés

Citapram antidepresszánst szedtem,de volt pár kellemetlen mellékhatása,plusz altatóra is szükségem van,ami miatt a pszichiáter most átállít Remeron-ra.Eddig nem nagyon volt étvágyam,le is adtam az elmúlt fél évben 15 kilót,ami rám fért bőven,viszont mióta a Remeront szedem,úgy érzem,többször vagyok éhes.Utánaolvastam pár fórumon,ahol többen is írták,hogy rengeteget híztak a gyógyszer szedése alatt.Mások azt írták,hogy ez hülyeség,ők nem híztak egy dekát sem.Én nem akarom visszaszedni a leadott súlyfeleslegemet,nem csak esztétikai okok miatt,hanem az egészségem miatt sem(szívproblémáim vannak).Tisztában vagyok vele,hogy ahány ember,annyiféleképpen reagál a gyógyszerre,és annyiféle véleményt fogok hallani,de mégis:leírnátok a tapasztalataitokat ezzel kapcsolatban?

És egyébként úgy általánosságban mi a véleményetek a Remeronról?Mennyi idő után éreztétek a hatását?A hosszú távú szedése után is megmaradt a szedatív (altató) hatása?(Xanax SR-t is szedek mellette 1,5mg/nap adagban).

A válaszokat előre is köszönöm!

25/L

2010. júl. 16. 17:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Mire írták fel?
2010. júl. 16. 18:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Természetesen depresszióra...Nem tudom miért szükséges ezt tudni a válaszhoz,de ha ragaszkodsz a suicid kísérletem utáni pszichiátriai vizsgálat szerinti pontos diagnózishoz: "depresszióval társult erős generalizált szorongás és elkerülő dependens személyiségzavar."
2010. júl. 16. 21:55
 3/8 anonim ***** válasza:

Hízni gyógyszertől nem lehet, csak a bevitt és leadott kalóriák különbségétől (sok kaja és kevés mozgás).

Ne egyél többet, mint előtte.

2010. júl. 16. 23:01
 4/8 anonim ***** válasza:
Utolsó válaszoló: rosszul tudod, simán lehet híni az ilyen gyógyszerektől, mert keményen bele tudnak nyúlni az anyagcserébe, néhány AD pedig vizesedést okoz a szövetekben és ez okozza a túlsúlyt.
2010. júl. 17. 11:38
 5/8 anonim ***** válasza:

Azért kérdeztem, mert nem mindegy, hogy mire szeded, semmi rossz indulat nem volt benne.

Nem akarom az olcsó közhelyeket felsorolni, de pszichológussal nem próbálkoztál még? Ezeknek a gyógyszereknek több mellékhatásuk van, mint jótékony...:(

2010. júl. 17. 12:18
 6/8 A kérdező kommentje:

12:18-as:Ne haragudj,én sem bántásnak szántam a válaszomat,egyszerűen csak furcsálltam,hogy miért fontos ez:S

Dehogynem,az öngyilkossági kísérletem után legelőször pszichológushoz fordultam.Két okból lett szükségem gyógyszerekre is: az egyik,hogy a pszichoterápia elkezdése előtt meg kellett volna ígérnem a pszichológusnak,hogy a terápia alatt nem próbálkozok újra öngyilkossággal,de nem tudtam megígérni,a másik pedig,hogy a szorongás nekem már majdnem egy éve komoly fizikai tüneteket is okoz (reflux,remegés,alvászavar,menstruációs zavarok,stb.)Tehát a gyógyszerek szedésével párhuzamosan pszichológushoz is járok.Csak most tartok tőle,hogy a Remerontól hízni kezdek,ami nagyon nem lenne jó...:(

2010. júl. 17. 14:37
 7/8 anonim ***** válasza:

11:38-as

Ő írta, hogy éhesebb, tehát többet eszik (enne).

Háborúban vagy szegénységben meg úgy látszik nincsenek ilyen mellékhatások.

2010. júl. 17. 21:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Egy picit régen volt, remélem jól vagy.

A remeron hatóanyagát kezdtem el szedni hasonló gond miatt, mint ami neked volt.

Neked mennyire vált be a depresszió/ szorongás dologra?

A 4. szem után vagyok, érdeklődnék igazából, mi volt a te véleményed.

2023. nov. 11. 09:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!