Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Jól döntöttem, hogy otthagytam...

Jól döntöttem, hogy otthagytam az egyetemet? És egyáltalán ezzel a betegséggel lehet még belőlem valaki?

Figyelt kérdés

Pár évvel ezelőtt skizofréniát diagnosztizáltak nálam és kis idő múlva megkaptam a megfelelő injekciós és gyógyszeres kezelést, amivel viszonylag kiegyensúlyozottan érzem magam, azonban nagyon könnyen ideges, stresszes állapotba tudok kerülni, mert túlságosan is érzékeny vagyok. Ezzel a betegséggel jelentkeztem az orvosi diagnosztikai analitikus képzésre és az első évet el is tudtam végezni és viszonylag érdekelt is, amit ott tanultam, de a mostani félévben úgy döntöttem hosszabb gondolkodás során, hogy kiiratkozom. Ennek az volt az oka, hogy volt egy olyan tárgyam, aminek volt egy 6

órahosszás gyakorlata minden héten és mindent önállóan kellett megcsinálni, mert mindenkinek beadandója volt az óra végén, én pedig sokszor azt sem tudtam, hogy mit hogyan kell csinálnom, ezért minden egyes alkalommal, amikor gyakorlatra került a sor, ideges lettem és már egy héttel előtte előre féltem a gyakorlatoktól. Még 2 gyakot kellett volna kibírnom, mert utána ELVILEG csoportokban dolgoztunk volna, de nem bírtam ki.

Most meg már azon eszem magam, hogy mi van, ha rosszul döntöttem és csak ki kellett volna bírnom azt a két alkalmat? És hogy egyáltalán ezzel a betegséggel szerezhetek-e még diplomát a jövőben?

Azért vagyok kétségbeesve, mert korban sem vagyok már olyan fiatal. 26 éves vagyok, mivel előtte orvostanhallgató voltam és későn váltottam szakot. (A betegségem miatt kellett váltanom is.)

2019. okt. 8. 17:18
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Az orvosi, s minden más nehezebb szak elég stresszes. Ehhez még csak betegség se kell. Én se húztam tovább 2 évnél, elegem lett, otthagytam. Egy szakmával sokszor sokkal többre megy az ember, s nem készül ki a végeláthatatlan tennivalótól.
ápr. 28. 01:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!