Hogyan mondjam el a szüleimnek, hogy iskolát akarok váltani? Egyáltalán váltsák iskolát vagy adják meg idot/esélyt ennek a sulinak?
Nekem anno szinte véletlenül lett barátnőm, pont a másik csoportból, akikkel keveset voltunk együtt.Kb az elő félév végén találtunk egymásra. Akikkel eleinte próbálkoztam, csak haveri szinten maradtunk, nem igazán sikerült sok közöset találni, ami összetartson.
Az egyik fiam meg úgy két évig átbarátkozott a párhuzamos osztályba. Végül lett egy-két jobb haverja az osztályból is, de a barát, az igazi, az a másik osztályba járt.
Van ez így, alakul a személyiségetek, és egyre nehezebb egy igazi jó barátra találni. De ennyi idő alatt még ne add fel!
Szerintem az a legfontosabb, hogy mi a célod, miért mentél abba a suliba. És, hogy ahhoz amit el szeretnél érni, adottak-e feltételek - pl jók-e a tanáraid.
Amúgy az, hogy ketté lettetek osztva hidd el, hogy egyáltalán nem értelmetlen, sőt. Sokkal hatékonyabb így az oktatás mint egy 30+fős osztályban.
A helyedben várnék még. A fiam ötödikben került nyolcosztályos gimibe, két évig észre sem vették egymást azzal a sráccal akivel már 10éves a barátságuk - mintha testvérek lennének.
De ha egy fél év/év után sem érzed jól magad, érdemes lenne váltani, ha oktatásban máshol is megkapod, amit szeretnél. Fontos a tanulás, de a négy év középiskolának másról is kell szólnia - brátságokról, programokról, élményekről. Remélem megtalálod a sulit, ahol ezeket mind megkapod. Drukkolok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!