Ennyire súlyos lenne a problémám hogy pszichiáterhez kellene mennem?
Figyelt kérdés
Elmentem egy pszichológushoz. Már egy marketingkérdéssel kezdte, hogy én hogy találtam rá. Őszintén elmondtam a problémáimat. Azt mondta kezdjem a gyerekkoromtól. Elmondtam hogy régen kicsúfoltak, mert visszahúzódó voltam, és sokat voltam szomorú emiatt, és nem volt kedvem emiatt iskolába menni. Erre azt mondta hogy ez csak a tipikus diákcsíny. Elmondtam azt is hogy önbizalomhiányom van, sokszor nincs jó kedvem, sokszor nincs kedvem kimozdulni, meg hogy nem rég léptem ki egy bántó kapcsolatból. Azt mondta ezekre, hogy hogyan akarok megismerkedni valakivel, ha ki se mozdulok otthonról, meg hogy egy ilyen férfi után nem kell bánkódni. Semmilyen tanáccsal nem látott el. Kérdezte, hogy voltak-e már öngyilkossági hajlamaim, de arra is nemmel válaszoltam. Úgy éreztem mintha elbagatellizálná a problémáimat. Azt mondta menjek el pszichiáterhez, mert hajlamos vagyok a depresszióra, és lehet gyógyszerre van szükségem. Ennyi erővel mehettem volna pszichiáterhez, és nem kellett volna 5000 forintot kidobnom. Azt mondta ha voltam pszichiáternél utána visszamehetek hozzá.2019. szept. 17. 07:44
1/11 anonim válasza:
Szerintem keress masik pszichológust! Vegülis pszichiáterhez is mehetnél, nem feltétlen fog gyógyszerrel tömni egyből ha nem akarod, de jobb volna neked egy jó pszichológus aki képes veled tenylegesen foglalkozni. Akinél voltál, azt meg kerüld el nagy ívben, nem szabad rá költeni a pénzt.
2/11 A kérdező kommentje:
Meg azt mondta hogy nem várhatom a sült galamb a számba repüljön, emberek közé kell mennem.
2019. szept. 17. 08:12
3/11 anonim válasza:
Nagyon gáz, hogy ezeket mondta már elsőre. Tényleg keress mást, ilyen tanacsokat a szonszed is tud adni ingyen...
(Első válaszoló votam)
5/11 A kérdező kommentje:
Amúgy azóta mióta jártam ennél a pszichológusnál még rosszabbul érzem magam mint előtte.
2019. szept. 17. 09:00
6/11 anonim válasza:
Ó, milyen pszichológus ő. Szomorú. Ezeket magától is tudja az ember. Sztem is keress mást, esetleg pszichoterapeutát, ők nem gyógyszermániások.
7/11 anonim válasza:
Amúgy jobbulást kívánok Neked!
8/11 A kérdező kommentje:
Elvileg ő pszichoterapeuta is, mégis pszichiáterhez küldött.
2019. szept. 17. 09:42
9/11 anonim válasza:
Ez valami kuruzsló lehetett, normális pszichológus nem így viselkedik. Keress mást, őt meg felejtsd el. Szerintem nincs szükséged pszichiáterre, elég egy normális pszichoterápia pszichológussal.
10/11 anonim válasza:
Bocsi de ez nagyon gáz! Konkrétan hülyére vett és még csak nem is próbált meg segíteni. Ha lenne benned elég bátorság megmomdanám hogy nem kéne prakitzalnia mert csak elveszi a pénzt de nem nyújt semmit. Diakcsíny hkgy kicsúfoltak? Megnem érdemes szomorkodni egy bántalmazó pasi után? Bocsi de ezt egy hajléktalan is elmondhatta volna neked 50 forintért. Majd lepattintott hogy egyél gyógyszert mivel a pszichiáter azt fog felirni mert szomorú vagy. Hozzáteszem jogosan mert ezek nem vidám dolgok. Hagyd a francba az egészet. Ne menj egyikhez sem. Próbálj keresni valakit aki szeret téged és sirasd el ezeket a dolgokat a vállán. Amúg nincs kedved kimozdulni töltsd tartalmasan az időd otthon. Keress új elfoglaltsagokat. Új könyveket, új hobbikat. Sportolj qz jókedvre derít. De ne zárkózz be. Próbálj fokozatosan kimozdulni eselyt adni másoknak. Talalkozz beszelgess a barátaiddal és tompulni fognak a fajdalmak idővel pedig majd jön más akivel megszeretitek egymást. Vedd tanulásnak ami történt. Több bántalmazó kapcsolatban már nem maradsz benne. Ugye? :) Az ilyen pszichologust fel kéne jelenteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!