Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy ember hogyan gyűjt erőt...

Egy ember hogyan gyűjt erőt az öngyilkossághoz?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék, én nem akarok az lenni, csak érdekel hogy hogyan "írják felül" az életben maradási ösztönt.

2019. szept. 13. 02:50
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
Az életösztön ki iktatásához kell egy trauma ami felborítja a mentális egészségét. Egyébként nem tudom. Elmesélem a saját történetemet. Borzasztó gyermekkorom volt,alkoholista családi háttérrel. Ott éltem 14 éves koromig. Lelki terrorhan tartottak. Majd a suliban bulying áldozata lettem. Az az iskolai bántalmazás áldozata. Hiába próbáltam tenni ellene. Nem sikerült. Már annyira tönkrevagyok menve lelkileg és mégsem tudom megtenni. Próbálkoztam és egyszerűen nem megy. Vagy mert félek a haláltól vagy mert még mindig bennem van az életösztön. Amikor a nyakamat a kötél köré tettem. A testem automatikusan ellenállt. Tehát nem tudtam megtenni. Érdekes.
2019. szept. 13. 04:21
 2/7 Miss Endzsi ***** válasza:
61%
Kell hozzá egy durva kiborulás. Olyankor teljesen reálisnak tűnik, hogy az öngyilkosság megoldás. Torzul az elme, átveszi a pánik a hatalmat, te pedig csak azt szeretnéd, hogy vége legyen.
2019. szept. 13. 04:54
 3/7 anonim ***** válasza:
86%

Nem félsz a haláltól, vágysz rá. Megtenni félsz. Elkezdesz gondolkodni öngyilkossági módszereken, és kiválasztod a neked legkönnyebbet. Amikor ez megvan, akkor mérlelgeted magadban, elképzeled, ízlelgeted. Mérlegelsz. Milyen lenne megtenni, milyen lenne meghalni, milyen lenne életben maradni. Igazából folyamatosan ott van a fejed hátsó kis zugában, és nem lehet tőle szabadulni. Amikor megzuhansz lelkileg, ordít a fejedben, hogy tedd meg, máskor elhalkul. Ez évekig így mehet, miközben megpróbálsz küzdeni ellene. Aztán egyszercsak eljön egy pont, amikor elhatározod magad, és kitűzöd az időpontot. Kicsit meg is könnyebbülsz ettől. A módszer már megvan, többezerszer elképzelted. Adsz magadnak egy kis időt, elintézed a dolgaidat. A hátralévő időben felkészülsz lelkiekben. Itt tulajdonképpen már teljesen rottyon vagy, csak az segít, ha valaki megment önmagadtól.

A pszichológia szerint nincs öngyilkosságra immunis személy.

Freud:

(...)a lelki szerkezet legmeghatározóbb törekvése, hogy csökkentse a fájdalmat okozó feszültséget. Az alapvető feszültség azonban maga az élet, az anorganikus anyagban pedig, mivel nem rendelkezik lélekkel, nincs ilyen feszültség. Az abszolút feszültségmentes állapot, amire a lélek törekszik, ezek szerint nem lehet más, mint a halál. Az élet végcélja a halál, vonja le Freud mindebből a következtetést. A halálösztönnel azonban szemben állnak az életösztönök, amelyek késleltetik a halált, és így arra kényszerítik az organizmust, hogy kerülő úton jusson vissza a szervetlen létbe. A halálösztön és az életösztönök között bonyolult összjáték működik, amelyek kialakítják az organizmus életpályáját. Az organizmus célja tehát a halál, de úgy, hogy a saját módján, a saját útján haljon meg.

[link]

2019. szept. 13. 05:29
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2019. szept. 13. 05:55
 5/7 anonim ***** válasza:
29%
Felesleges fecsegés! Az öngyilkos nem beszél. Nem lehet következtetéseket levonni azokból akik beszélnek róla, mert azok nem öngyilkosok. A spekulálás az még nem öngyilkosság!
2019. szept. 13. 06:04
 6/7 anonim ***** válasza:
90%
Az életben maradási ösztönt nem lehet felülírni, azokban is megvan, akik öngyilkosságot követnek el vagy kísérelnek meg. Egyszerűen csak eljutnak arra a pontra, amikor az életben átélt (mentális vagy fizikális) fájdalmaik olyan szintre jutnak, hogy a haláltól vagy haldoklástól való félelem nem tűnik annyira ijesztőnek, mint az a gondolat, hogy életük végéig együtt éljenek a problémájukkal, bármi is legyen az.
2019. szept. 13. 06:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki nagyon rottyon van, annak szerintem nem kell sok erőt gyűjtenie.Persze életösztön akkor is van,de inkább csak ez lebeg előtted, szokták mondani "beszűkül a tudatod". Legalábbis velem ez volt.
2019. szept. 16. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!