Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A gyógyszer mellékhatásai...

A gyógyszer mellékhatásai meddig tartanak?

Figyelt kérdés
Szednem kell egy gyógyszert depresszióra és OCD-re. A mellékhatások között ott van a hosszú listában a merevedési zavar is. Ez meddig áll fent? Ameddig szedem a gyógyszert, vagy ez csak a kezdeti szakaszba ameddig nem szokja meg a szervezetem?
2019. szept. 10. 13:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
De az összes ilyen gyógyszernek van ilyen mellékhatása
2019. szept. 10. 14:56
 12/19 A kérdező kommentje:
De lehet, csak beképzelem magamnak, mivel írta a mellékhatások között...
2019. szept. 10. 14:57
 13/19 anonim ***** válasza:
"De az összes ilyen gyógyszernek van ilyen mellékhatása" Csak lehet hogy egy másik gyógyszernél a más összetétel miatt nem jön elő nálad.
2019. szept. 10. 15:05
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

"De az összes ilyen gyógyszernek van ilyen mellékhatása"

Nem, nem és nem!

Antidepresszánst és nyugtatót szedek jelenleg is. Semmiféle merevedési zavarom nincs.

Szóval nyugodj meg és keresd fel az orvosod.

2019. szept. 10. 15:07
 15/19 anonim ***** válasza:
48%
Kedves 14 es erősködő hozzászóló! Gondolod, hogy mindenkinek a te gyógyszered lenne a jó? Biztos, hogy egyforma a betegségetek?
2019. szept. 10. 16:07
 16/19 anonim ***** válasza:
70%

ma 16:07

Funkcionális analfabéta vagy?

Orvosnak kell szólni, ha mellékhatás van, mert ilyen szintű mellékhatás nem normális!

Ki mondja hogy azt szedjen, mint én. Azt mondom, hogy hülyeség hogy minden gondot okoz, mert én az OCD-mre SSRI antidepresszánst és nyugtatót szedek és kutya bajom, ergo hülyeség, hogy mind ezt okozza. Meg kell találnia az orvosnak, hogy a kérdeznek mi a megfelelő. De el kell felejteni, hogy mind rossz!!

2019. szept. 10. 16:19
 17/19 anonim ***** válasza:
48%
Több mint 1000 féle antidepresszáns létezik a piacon és mindegyiknek tök ugyanazt írják le mellékhatásnak. Szóval innentől kezdve ennyire is érdemes komolyan venni. Én pl. olyat láttam mellékhatásként, ami nálam alapból megvolt, aztán elmúlt a gyógyszer szedése után. Szóval ezek a mellékhatások is megfigyelés alapján működnek és sokszor szerintem összetévesztik az eredeti betegség tüneteivel, azért írnak inkább rá mindent a betegtájékoztatóra, hogy inkább több legyen rajta, mint kevesebb.
2019. szept. 10. 16:54
 18/19 A kérdező kommentje:
Szerintem én is csak beképzelem
2019. szept. 10. 16:56
 19/19 anonim ***** válasza:
53%

A mellékhatás úgy kerül a leírásba, hogy az új gyógyszereknek szinte semmi nincs ott, mert nyilván úgy van kikiérletezve, hogy ne ártson. Aztán ha egy betegnek panasza van, akkor szól az orvosnak, akinek ezt kötelessége jelezni, a gyógyszer gyárnak pedig az előfordulási statisztikák alapján kötelességük feltűntetni.

Szóval ha van egy új gyógyszer, aminek "nincs mellékhatása" az annyit jelent, hogy még nem volt elég idő mellékhatásokat begyüjteni. Ha pedig egy gyakran szedett gyógyszernek 3 oldalnyi mellékhatása van, az azt jelenti, hogy 30 év alatt már több millió ember használta és mindenfélét érzett közben.

A gyógyszer gyártók ezért dobják néha újra piacra ugyan azt pici módosítással (pl más kiséröanyag), mert akkor újra alig van mellékhatás lista.

Ezért van az, hogy szinte minden gyógyszer mellékhatása maga a betegség tünete is, mert volt valaki aki bejelentette. Ezért van az, hogy minden 2. gyógyszer mellékhatása a rossz közérzet, szédülés, fáradékonyság stb mert ezeket a gyógyszer nélkül is érzi a beteg ember, csak voltak akik bejelentették..

2019. szept. 10. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!