Nem találtam munkát, most mi lesz?
Munkaerőhiány 😂😂😂
Nem vidéken. Teljesen megértem, hogy miért mennek el akár külföldre is az emberek, hát ezért. Abszolút nem válogattam, sőt még 80 km ingázást is bevállaltam volna, az napi 160 km. Nem voltak nagy igényeim, de csipőficamos fiatal vékony nőként, hadd ne olyan kulcsszavakra keressek, hogy "erdészeti szakmunkás, rakodó". Ennél nem tudom lejjebb adni, semmi fizetési igényem volt, a minimálbér (mondjuk nyelvvizsgáim vannak stb.) már egy álom lenne nekem... Ez a szomorú igazság.
Te most komolyan azt adod elő, hogy annyi a munkahely még válogatni sem kell... NEM, NEM TALÁLTAM, de mint írtam fizikai betanított munkásnak nem fogok elmenni, nincsenek meg hozzá az egésszségügyi feltételek sem...
Képzeld a környéken még csak takarítót sem keresnek, a gyárban leépítések vannak, küldik el az embereket... Ausztriában még a takarítót is megfizetik...
Akkor a kérdést nem úgy kellett volna feltenni hogy “Nem találtam munkát, most mi lesz?” hanem hogy “Egészségi állapotom miatt nem találtam munkát, most mi lesz?” Merthogy továbbra is az a helyzet hogy munka lenne dögivel, csak te nem vagy egészségügyileg alkalmas az egyébként teljesen átlagos munkakörökre sem, ez pedig egy teljesen más helyzet. Gyakorlatilag olyan munkát keresel amit rokkantként lehet végezni. Na az tényleg nehéz, főleg vidéken.
Egyébként furcsa ez az elszólásod:
“mint írtam fizikai betanított munkásnak nem fogok elmenni, nincsenek meg hozzá az egésszségügyi feltételek sem”
Tehát a leírtak alapján legalább két dolog hiányzik, nincstelenek meg az egészségügyi feltételek sem, és úgy tűnik hogy az akarat sem.
Bocs, nem csesztetni akarlak, csak egyszerűen bárhol is élsz az országban, egyszerűen nem igaz hogy 80 km-es körzetben nincs semmi kulimunka, ami átmenetileg kihúz a bajból. A valóságban a munkák egy részére egészségügyileg nem vagy alkalmas, a másik része úgy tűnik derogál.
Nem, nem az egészségi állapotom miatt nem találtam, hanem a munkaerőhiány, vidék miatt nem találtam...
Már e sem olvastam. Ki vagy te? Rúgj belém még kettőt. Senki nem küld, egy gyenge csipőficamos nőt kemény fizikai munkára... Mert állítólag szerinted csak lejjebb kellene adnom. Nem tudom megfogadni a tanácsot. Ennél lejjebbb nem adom, a minimálbérnél, m,ax. 160 km ingánál egy nap és hogy ne kelljen kemény fizikai munkát csinálnom, vagy egész nap állni... Ha ilyet keresnék is, se találnék, ha akadna elvétve se a gyenge 20 éves Jucikát, hanem a 40 éves 100 kilós Palit veszik fel....
Az összes 100 kilós Pali külföldre ment, a lélegeztetőgépen levő 20 kilós Jucikát is örömmel felveszik, csak legyen valaki.
Akkor mondom a megoldást, bárhol vagy az országban, van egy Meki 80 km-én belül, folyamatosan toboroznak, tehát elmész és beállsz krumplit sütni minimálbérért, bár szerintem indulóban is többet fognak adni. Probléma megoldva?
Mint írtam, megértem, hogy miért mennek az emberek el Pestre, vagy külföldre. Én is mennék, gondolkodás nélkül. Eddig Peset akartam, de így 20 felett megértem a külföldre is...
Képzeld érdeklődtem, de diákokat vesznek fel, vagyis kértek volna hallgatói jogviszonyt, ami nekem lejárt... Meg épphogy beleesik a 70 km környékén és ki is esik a városból, tömegközlekedéssel lehetetlen. Lehet kamunak hiszed, de nem az, nagyon vidéki vagyok. De kicsit sem az sem vicces.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!