Alapvető gondolatodat saját magadról, hogy lehet megváltoztatni?
Barátok nélkül telt el a gyerekkorom jelentős része, aztán kamaszkoromban sem volt jó a helyzet, sok olyna emberrel hozott össze az élet, akik nem tudtak teljes értékű barátságot menedgelni, saját lelki problémáik miatt.
Most itt vagyok 25 évesen, 6 éves jó párkapcoslatban, rengeteg ismerősöm haverom barátom van, sokan közülük elismernek, sok pozitív visszajelzést is kapok tőlük, tudunk lelkizni is, beszélni, tehát nagyon széles skálája van a kapcsolataimnak közeli és távoli egyaránt. Mégsem tudom kiírtani a fejemből, hogy én egy magányos ember vagyok. Hogy tudnám ezt megváltoztatni, hogy végre kielégüljön a társas kapcsoaltokra való igényem? Mintha elzárnám ezt magamtól jelenleg.
A legjobb tanács amit adhatok, és ami nekem is bevált, hogy vágj bele egy olyan hobbiba vagy sportba amit emberek közt csinálhatsz, csapatban még jobb: nekem a jégkori adja az egyik ilyen kiutat a magányból
Mindig vannak ismerősök akikkel már találkoztam, de ugyanakkor mindig jönnek új emberek is, akik lehetnek potenciális barátok vagy ismerősök később, lehet nem: közben mozogsz is, és fejlődsz hétről hétre
De lehet bármilyen más sporttal is így van, kondipark, edzőterem, stb.
Én ADHDs vagyok és jártam egy kurzusra és ott az egyik téma az automatikus gondolatok volt. Ezek olyasmik, hogy van valami helyzet, vagy inger és megjelenik egy ilyen. És ezek általában nem igazak. És nem könnyű változtatni rajtuk.
Az biztos, hogy az egyik dolog az volt, hogy belátni, hogy ezek ilyen automatikus gondoltok és nem igazak. Tipikusak pl ilyen túláltalánosítások. Soha nem érek be a munkahelymre. Ami nem igaz. Mert van amikor beérek. És akkor ezt a gondolatot ami megjelenik biztonyos körülmények között egy igazzal kellene helyettesíteni valahogy.
Mintha nálad is valami ilyesmi lenne. Ha érdekel megpróbálom megkeresni abból a könyvből ezt a fejezetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!