Mi tortenik velem?
Azzal kezdem, hogy nem minden pánikbeteg szaladgál össze-vissza, páran csak szép csendben elájulnak.
Szorongásos zavarod van, iskolakezdés, nem tökéletes emberi kapcsolatok, stb.
Ami ilyenkor segít: tanulj meg relaxálni, meditálni, bátorító önközlésekkel megnyugtatni magadat. Meg lehet tanulni a kevesebb aggodalmaskodást is, csak gyakorlás kérdése. Kösd le a figyelmedet, ne agyalgassál fölöslegesen. Szerintem ha beáll a napirend, akkor rendeződni fogsz.
En se szaladgaltam panikrohamkor.
Aki beteg nem azt jelenti, j hulye is
Egy pánikbetegnek nem igazán szokása szaladgálni. Leggyakrabban csak ülnek összehúzódva és rettegnek. Esetleg sírnak.
(Az ájulás pedig csak egy legenda. Ha felszalad a vérnyomásod vagy a pulzusod attól nem ájulsz el. Az akkor van ha leesik. Ha valaki pánikroham közben elájul az valamilyen más egészségügyi tényező miatt van amire a pánikroham ráerősíthet.)
És mielőtt bárki nekem esne én is pánikbeteg vagyok. Nagyjából 10 éves korom óta küzdök vele és most 23-évesen se tudtam legyőzni. Bár a roham közben van annyi önkontrollom hogy kívülről csak annyi látsszon hogy csendben ülök.
Legelső dolgod legyen az iskolában, hogy kibékülsz a legjobb barátnőddel, akivel 9 hónapja nem beszélsz. Ha ez nem lehet, akkor az újak közül válassz egy szimpatikusabbat, és a mellé
üljél, a többiekkel meg udvariassági beszélgetéseket folytass, akkor nem lesz semmi gond. És otthon meg tanulj szorgalmasan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!