Mi lehet a baj velem?
Már régebb óta figyeltem a "tetteimet" és arra jöttem rá, hogy eléggé különbözök a kortársaimtól és úgy mindenkitől.
Nem vágyok az emberek társaságára. Néha úgy érzem, mintha csak saját magamnak lettem volna teremtve és nincs szükségem senki másra. Utálom, ha megölelnek, hozzáérnek véletlenül a kezemhez/vállamhoz és nem tudom, hogy miért. Mikor pedig sok emberrel vagyok körbevéve olyan érzésem van, mintha megfulladnék.
Ezeket amúgy is elég furcsának találom magamban, de idén érettségiztem és mikor búcsúzkodtunk az osztálytársaimmal mindenki sírt én pedig csak álltam és néztem ki a fejemből. És véletlenül sem azért volt, mert nem szerettem őket, hisz a világ legjobb osztályába volt szerencsém járni.. Egy lány, akivel viszonylag sokat beszéltem odajött hozzám és mondta, hogy nagyon fogok neki hiányzni, de nekem valahogy nem volt ilyen érzésem. Nagyon szerettem őket, de még életemben nem hiányzott senki és ez szerintem így is marad egy ideig.
Remélem valamennyire érthetően írtam le. Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Gondolkodtál már esetleg azon,hogy vannak-e régebbi akár kiskori kiváltó okai annak, hogy így érzel? Bármi ami okozhatta?
Nem vagyok biztos benne, ez csak egy vélemény, de nem lehetséges hogy alexitímiás vagy? Ez azt jelenti,hogy az adott ember nem képes kifejezni az érzéseit és nem is szeretné, zárkózott nem szeret kapcsolatokat kialakítani stb. Küldök erről egy linket ha gondolod olvasd el: [link]
Mindenesetre szerintem beszélj erről valakinek akár a szüleidnek vagy egy orvosnak,hidd el nem ciki segítséget kérni azért vannak. Lehet jobb lenne,megmondanák mitől lehet ez és segítenének. Remélem ha nem is sokat valamennyit tudtam segíteni. Kívánom a legjobbakat :D
Én ebben nem igazán látok bajt. Introvertált vagy, talán kicsit erősebben a szokásosnál. Ha rosszul érzed magad tőle, el lehet menni pszichológushoz, de önmagában szerintem nem probléma.
A ballagás körüli "kötelező" udvariasságokat meg nem kell véresen komolyan venni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!