Nagyobb méretű szőrtüszőgyulladáskor?
Pont most szenvedek ilyennel.
Sebészetre menj el, nekem ott is segítettek.
Kaptam rá antibiotikumos krémet, tilos piszkálni, szúrkálni, nyomkodni. Nekem 3 volt egymás mellett, most már csak eggyel küzdök, ami nehezen akar elmúlni.
Ha látod a szőrt, ki lehet húzni (de inkább visszavágni, rövidebbre) mert ha nagyon sebes, nem fog tudni következőnek se kibújni. Ez tapasztalat. Kihúztam, pár hét múlva begyulladt újra.
Ez egy bakteriális fertőzés, a tüszők között terjed, ezért van több helyen.
Kenegetni kell, sebészeten kaptam krémet, vény nélkülinek pedig Dermazint mondott.
Tudom milyen kellemetlen elmenni ezzel dokihoz, nekem már két hete kezeli/kezelem, krém + tapaszok, de még így is nehéz. Kb másfél hónapig próbáltam magamnak megoldani, sikertelenül.
Én is inkább az orvost javaslom, addig meg a kamillatea helyett a hidrogén-peroxidot, annak van legalább hatása.
Nekem az a tapasztalatom, hogyha kihúzom a szálat hamarabb gyógyul
2-es vagyok.
Nyilván te tudod mikor érdemes elmenni, mikor nem - dokihoz. Nekem akkor lett sok idegileg, miután kihúztam egyet, majd pár hét után visszagyulladt, mert megint nem tudott kijönni. Plusz gyulladt állapotban kb ilyen fel cm - 1 cm magassagra jött fel a gyulladás. Ez már nem az a baba kategória, amikor látod hogy benőtt, és kinyomod.
Amit írsz viszont az lesz, amit nekem is mondtak, hogy fertőzik egymást.
Sajnos ebben a melegben ez bőven előfordulhat.
Nekem azt tanácsolta a doki, hogy szellőztetés, szárazon tartás, nedves törlőkendővel sokszor átmenni ott (ezek fertőtlenítő hatásúak), és ha végképp nem akarsz dokihoz menni, vegyél Dermazin kencét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!