Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Cérnagiliszta kutyától elkapjató?

Cérnagiliszta kutyától elkapjató?

Figyelt kérdés
Kislányom, 9 éves elmúlt egy évben most lett 3. férges. Székletben találtunk nyomát, cérnagiliszta volt minden alkalommal. Van kutyánk, szegényt már 2 havonta féreghajtózom, alig simogathatja, ha még is eögtön kézmosás van utána körömkefével. Most olvastam, hogy a cérnagiliszta csak emberről emberre tj, kuyától ezt nem kaphatjuk el. Ez igaz? Mert a kutyánál nem találtam nyomot eddig székletben, de még is féltem, nehogy tőle kapja el.
2019. jún. 11. 17:37
 1/8 A kérdező kommentje:
*kapható, bocsi, telefonról vagyok.
2019. jún. 11. 17:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Bocsi, a sok hibáért, remélem érthetó, nem működik rendesen a billentyűzet.
2019. jún. 11. 17:40
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha beadod a féreghajtót a kutyának és nincs a bélsarában féreg, akkor a kutya nem férges. Vagy magát fertőzi vissza a petékkel, vagy más is férges a környezetében. Ilyenkor az egész család szed féreghajtót?
2019. jún. 11. 17:43
 4/8 A kérdező kommentje:
Első alkalommal igen, másodjára már nem . Én nem észleltem semmit magamon, gyerekorvos szerint kicsi az esély h elkapom. Ilyenkor extrábban takarítok, mosok, figyelek.
2019. jún. 11. 18:34
 5/8 anonim ***** válasza:
A kutya ez esetben biztosan nem férges. A közösségben lesz a beteg, ahova jár. Vagy rosszul mosogatnak, vagy van valaki, akivel megosztja a suliban a chipset, akár padtárs.
2019. jún. 11. 19:55
 6/8 anonim ***** válasza:

A karotin ( sárgarépa, sütőtök nagy mennyiségben tartalmaz), kihajtja a férgeket.

Én úgy tudom, hogy a mosatlan gyümölcstől is lehet.

Ha szereti a répát, s.tököt, akkor etess vele sűrűn és nem tud letelepedni a beleiben.

2019. jún. 12. 16:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Utolsó ez milyen blogon olvastad?
2019. jún. 12. 20:31
 8/8 anonim válasza:
A kutyát féregtelenítsd, és lehetőleg ne nagyon engedd a közelébe ha félted, a kislányoddal betig etessél fokhagymát, répát meg a féregtelenítőt. És a higéniára is ügyelj! Üdv: Marika néni!
2019. júl. 24. 10:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!