Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » A vérmérgezés tünetei, mennyiv...

A vérmérgezés tünetei, mennyivel a baleset után jönnek elő?

Figyelt kérdés

Mivel sokat olvastam utána, és semmilyen egyértelmű jelet vagy tünetet nem írnak, így kérdezném, hogy ha tünet jelentkezik, akkor az mennyivel az eset után szokott előjönni és mi lehet az?

Mert van akinél láz van, de írják, hogy nem törvényszerű, a magas pulzus és szapora légzés sem egyértelmű. Én túlsúlyos vagyok, alapból 16-20db/perc a légzésszámom, illetve 90-100 közötti a pulzusom. Nem verejtékezem és nem ráz a hideg, de parázok, mert alattomos dolognak tűnik és nem veszélytelen.

Én betonacélba léptem, mélyen a talpamba állt (2-3cm biztos). Ügyeleten fertőtlenítették, elláttak, tetanusz injekciót kaptam. Aznap este volt kis hőemelkedésem, de elmúlt. A seb szép, nem piros körülötte, gyógyul, de a lábfejem be van dagadva, fáj (Ez gondolom természetes). A kötést naponta 3-szor cseréljük, betadinozzuk a sebet folyamatosan minden átkötésnél. 4 napja történt az eset. Nem akarok szaladgálni feleslegesen az ügyeletre, emiatt kérdem, hogy ennyi idő alatt, kellene már lenni valami komolyabbnak, vagy lassan kizárható a vérmérgezés gyanúja?

Köszönöm!

2019. jún. 1. 22:17
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Félre ne érts, nem szemrehányásként írom, köszön a válaszokat, és hogy sokan próbálnak segíteni, ez nagyon pozitív!

Inkább csak magamban bosszankodom, hogy kicsit megfoghatatlannak tűnik ez a Szepszis téma. Semmi egyértelmű jele, semmi tipikus tünet vagy olyan, amiből egyértelműen lehetne rá következtetni.

Az orvosi topikot azért írtam, mert talán ott több orvos is van, aki sok esettel találkozott, és talán tud 1-2 olyan dolgot mondani, ami esetleg segíthet időben felismeri ezt a betegséget.

2019. jún. 2. 18:23
 12/13 A kérdező kommentje:

Még élek.

A seb gyógyultnak látszik, írtak 1,5 hete antibiotikumot is, beszedtem, szóval bízom benne, hogy rendben leszek.

Igaz a lábfejem be van dagadva, és a seb fekete, de szerintem csak az alvadt vértől.

2019. jún. 16. 19:19
 13/13 anonim ***** válasza:
Jól vagy?
2022. szept. 5. 01:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!