Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Agar agaron szeretnék itthon...

Agar agaron szeretnék itthon tenyészteni dolgokat. Mi kell hozzá?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, hogy ha kiteszem a baktériumok által kedvelt agar agaros táptalajt pl: a konyhába akkor mi lesz rajta.

Mit kell csinálnom az agar agarral, hogy nőljenek rajta?

Annyit tudok, hogy kell hozzá cukor.

És elvileg 1 liter vízhez kb 20 gramm agar és 40 gramm cukor kell nagyjából.

Mi kell még? Mit, hogy csináljak?

2019. máj. 14. 16:36
 1/5 anonim ***** válasza:

Kiteszed a táptalajt, és megnézed, hogyan nőnek rajta?

[link]

[link]

[link]

A határozáshoz kell valaki, aki ért hozzá.

2019. máj. 14. 22:06
 2/5 A kérdező kommentje:

Gombához kéne. Mert ugye a penész egy gomba.

És a penész(gomba) elég elterjedt vizes helyeken, mint például a konyha (mosogató) és a fürdő szoba.

Ahhoz milyen táptalaj kell?

Mert vér biztos, hogy nem kell bele!

2019. máj. 15. 19:08
 3/5 anonim ***** válasza:
A kérdésben baktériumot akarsz tenyészteni, az egyik válaszra adott megjegyzésedben gombát. Szerintem először tanulj egy kis mikrobiológiát és akkor azt is megtudod, hogy kell tenyészteni a baktériumokat és a gombákat. Másféle táptalajt és hőmérsékletet igényelnek. Egyúttal az is világos lesz számodra, hogy mire kell figyelni, hogy ne terjessz szépen felszaporított veszélyes kórokozókat.
2019. máj. 15. 19:16
 4/5 A kérdező kommentje:

Elírtam, most ez van. Próbáld meg elfogadni. De a csap alatt pévő zöld "szar" penészgomba, csak egyből a fertőzés jutott eszembe. Arról meg a baktériumok.

Gombához kéne! Ez a lényeg!

Hogy csináljam az agaros táptalajt? Mit tegyek bele és mennyit?

2019. máj. 16. 17:56
 5/5 anonim ***** válasza:

Elfogadom, hogy elírtad, de ez azt is jelenti, hogy nem igazán vagy tisztában a baktériumok és gombák veszélyességével. Ha egy gombaspóra van a levegőben, semmi bajt nem okoz. Ha ráesik a táptalajodra, akkor sok gombatelep lehet belőle, sok spórával, ami már veszélyes lehet, ha valaki beszippantja a spórákat. Aki mikrobiológiát tanul, az megtanulja a tenyésztést és az okozott kórképeket is.

Ez a kísérlet nem az, amit otthon kellene csinálni. Arról nem is beszélve, hogy a pH-t pl. nincs is ötletem, hogy hogyan állítanád be otthon a táptalajhoz. Hány éves vagy? A Kutatók éjszakáján el kellene menned egy ezzel foglalkozó intézetbe, és ott láthatsz kitenyésztett penészeket, sarjadzó gombákat, Petri csészében szigorúan lezárva, hogy semmi bajod ne legyen.

2019. máj. 16. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!