Lehet, ettől mandulagyulladásom?
Figyelt kérdés
Kevés tiszta folyadék fogyasztása -> kiszáradt torok -> köhögési inger -> rendszeres száraz köhögés -> torok megerőltetése -> torokgyulladás -> majd emiatt végül a mandula is begyullad. Ez lehetséges?2019. márc. 13. 12:53
1/3 A kérdező kommentje:
Tiszta folyadék alatt azt értem, hogy tiszta, ízesítetlen, nem buborékos víz. De a tea, gyümölcslét sem sorolom ebből a szempontból a tiszta folyadékhoz. A kávé, szénsavas üdítők meg károsak is ilyen szempontból (kevés tiszta folyadék fogyasztása mellett).
2019. márc. 13. 12:55
2/3 anonim válasza:
Szerintem a mandulagyulladás az inkább vírusos alapon terjedő dolog, de abban biztos vagyok hogy ha sok üdítőt, kávét stb. (saját megfogalmazásod szerint nem tiszta folyadékot) iszol még nem lesz mandulagyulladásod.
3/3 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy direktben a nem tiszta folyadéktól alakul ki mandulagyulladás, hanem így értettem:
a torokgyulladás gyengíti az immunrendszert, és a legyengült immunrendszer esetén már a mandulagyulladás simán kialakulhat (akár vírus, akár baktérium okozza), mert nem tud eléggé ellenállni.
Tehát NEM a szénsavas, stb. italtól, hanem a legyengült immunrendszer a begyulladás oka.
2019. márc. 15. 20:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!