Egy anaphylaxiás reakció esetén milyen hormonszint csökken le drasztikusan? Mi az, ami "élteti" az embert, de ilyenkor megadja magát?
én az adrenalinra gondolok, mivel ugye sürgősségi ellátásban is ezzel próbálkoznak ilyenkor.
de esetleg még ezen kívül? dopamin, stb?
és léteznek ezek tabletta formában is, szóval valaki tudja növelni az "ellenállását" - immunrendszerét tablettás módon?
(tudom igen, orvosi kérdés, de attól hiába kérdezem, kíváncsi lennék, esetleg itt mondana-e vki erre vmit)
és akkor hisztaminfelsazabdulást hogy lehet megakadályozni? vagy mitől függ? ezzel a hisztaminnal még így vér kapcsőán nem találkoztam, csak azt tudom h iylenkor szoktak anihisztamint is adni az adrenalin mellé.
azt mondod, az egész reakció túlzott hisztaminfelszabadulás miatt következik be?
és azok néven nevezhető, beazonosítható anyagok?
és ha a hisztamin a fő ludas, akkor az segíthet a megelőzésben, ha az ember folyamatosan szedi az antihisztamint nagyobb dózisban, mint pl egy sima allergiára szokták?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!