Plazmaadáson szoktam részt venni.2 hete csináltattam szemöldök tetoválást. Elvileg 6 hónapig nem mehetnék plazmát adni a fertőzésveszély miatt. Szerintem "hülyeség" ez a 6 hónap. Ha el lenne fertőződve azt látnám pár hét után is. Szerintetek?
Nekem tetoválószalonban valami olyasmit mondtak, hogy műtétek és testmódosítás során termel valami ellenanyagot a szervezet, mikor észreveszi, hogy idegen anyag (festék, fém) került bele, és bár ez semmi tünetet nem okoz az egészséges szervezetben, attól még egy beteget, aki a vért kapja, eléggé megkavarhat.
Egyébként is óriási a kereslet - sajnos - a vérre, nem hiszem, hogy betartanák ezt a féléves szabályt, ha nem lenne nagyon nyomós oka.
Van olyan fertőzés amít nem látsz.
Pl a hepatitis B-nek és C-nek 3 hónap ablakperiódusos ideje van (vagyis leghamarabb a fertőződéstől tekintve 3 hónap letelte után mutatják ki a tesztek a ferőzést)
És még van egy csomó ilyen dolog. Gondolom nem valami sufnitetkós szutyok helyen csináltattat a szemöldököd. De ezt ők nem tudhatják. Nem véletlenül van kitalálva ez a fél éves dolog. Mondjuk van ahol csak 3 hónap van előírva. Azt hiszem a sima véradásnál csak 3 hónap. De nem vagyok biztos benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!