Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Kaphattam el veszettséget?

Kaphattam el veszettséget?

Figyelt kérdés
Egy pár hetes macska ma megharapta a középső ujjamat, ami két ponton vérzett (nagyon minimálisan). Lehet ebből probléma?
2018. dec. 28. 17:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

9-es: Nem kellene rémisztgetni a Gyakori olvasóit. Itt a hivatalos álláspont, bárki elolvashatja:

[link]

16. oldal:

A veszettség elleni oltás nem indokolt, amennyiben:

-

az expozíciót (bőrön, nyálkahártyán benyálazást, horzsolást, karmolást, harapást)

okozó kutya, macska egészséges és 14 napig

megfigyelhető,

-

2018. dec. 30. 16:17
 12/15 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy én vagyok kicsit hipochonder, de olvastam olyan esetekről, Indiából, ahol kézfejen történő harapás után a vírus 8 nap alatt elérte a központi idegrendszert.
2019. jan. 1. 22:14
 13/15 anonim ***** válasza:
Az láthatóan beteg állat lehetett, és kivételes eset. Melyik szakfolyóiratban olvastad, küldenél egy linket?
2019. jan. 1. 22:27
 14/15 anonim ***** válasza:
Láthatóan veszett állatnál valóban azonnal oltani kell.
2019. jan. 1. 22:29
 15/15 anonim ***** válasza:

#13 A cikket sajnos nem találom, nagyon rég olvastam már. Arra emlékszem, hogy az expozíció Indiában történt, az első tünetek pedig már a hazautazást követően Angliában jelentkeztek, és a hölgy egy angliai klinikán halt meg. A cikket valamelyik angol nyelvű orvosi szakfolyóiratban olvastam.

De utánajárva, belátom, hogy tévedtem, ha az állat folyamatosan megfigyelhető, és nem mutat atipusos viselkedést, valóban nem kell oltani.

Mea culpa.

Mentségemre szóljon, hogy ha kérdező megkapta volna a teljes oltássorozatot, semmi negatív következménye nem lett volna.

Mégegyszer bocsánatot kérek tévedésemért.

2019. jan. 2. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!