Voltaren injekció ampulla szájon át hatásos?
Egy ismerősöm, mentális beteg, 54-éves, 30-éve volt orvosnál, nagyon fél az injekciótól.
Egyedül él, villanya nincs évek óta.
Panaszolta a dereka, a hideg hatására az ideg a farokcsont körül becsípődik, ami kisugárzik.
Nekem is ez a bajom,mutattam neki a Voltaren injekciót,akart kérni 1-ampullát.
Van itt addiktológus?
Ha valaki ezt megissza mi lehet? Szerintem ez zsírban oldódó injekció, szájon át vagy kihányja vagy hasmenése lesz,de nem használ?
Ha szájon át akar használni valamit, akkor miért nem a Voltaren kapszulákból vagy filmtablettákból választ valamit?
Kockázatos az injekciót meginni. Csak pár részlet a betegtájékoztatójából:
"Ne adassa be a Voltaren injekciót...
- ha aktív gyomor- vagy bélfekély, vérzés vagy a tápcsatorna falának átfúródása áll fenn.
- ha kórelőzményében korábbi nem-szteroid gyulladásgátló kezeléssel összefüggő gyomor-bélrendszeri vérzés és / vagy átfúródás szerepel.
- ha a kórelőzményében visszatérő gyomor, és / vagy bélrendszeri fekély, vagy vérzés előfordul (két vagy több egymástól független fekély vagy vérzés).
- ha emésztőrendszeri vérzése van, amelynek a tünete lehet a véres vagy fekete széklet."
"A Voltaren injekció beadása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- ha valaha volt emésztőrendszeri betegsége, pl. gyomorfekély, vérzés vagy szurokszéklet, vagy a múltban gyulladásgátló szerek alkalmazása kapcsán gyomorfájdalma vagy gyomorégése jelentkezett."
És ezt a nem szájon át való bevitelre írják.
Itt a betegtájékoztató, lehet belőle szemezgetni: [link]
Szóval inkább vegyen be azonos hatóanyagú, de szájon át való alkalmazásra kitalált Voltaren változatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!