Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Az övsömör fertőző?

Az övsömör fertőző?

Figyelt kérdés

A nagyimnak övsömöre van a hátán, mellkasán, és méghozzá elég sok. Bekentem a hátát krémmel, és kicsit félek, hogy fertőző-e, mert neki nagyon nagy fájdalmai vannak tőle... és, ha megint meg kér mit mondjak aztse tudom. Nem voltam bárányhímlős még.

16/L

2018. aug. 17. 15:43
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Igen. Virus, cseppfertőzéssel terjed. Ugyan az mint a bárányhímlő, csak felnőtt korban.
2018. aug. 17. 15:50
 2/14 anonim ***** válasza:
43%

Övsömör annál alakulhat ki, aki már átesett a bárányhimlőn. Az övsömör nem fertőzi meg azt, aki már átesett bárányhimlőn, de mivel te még nem, és ha oltást sem kaptál ellene, akkor nálad nem övsömörként, hanem bárányhimlőként jelentkezhet a betegség.

Jó lenne ha te most nem érintkeznél a nagyival és nem kenegetnéd a hátát.

2018. aug. 17. 16:07
 3/14 anonim ***** válasza:
Nem terjed cseppfertőzéssel, csak közvetlen kontaktus útján, pl ha bekened a hátát csupasz kézzel.
2018. aug. 17. 16:10
 4/14 anonim ***** válasza:

Hát te most inkább ne kenegesd! Mondd meg a nagyidnak, hogy kérjen meg mást. Az övsömör egy vírus, ami minden emberben ott van. Van, akinek soha nem jön elő, van, aki sokat szenved tőle.

Ne nyúlj hozzá, ha nem voltál bárányhimlős! A patikában lehet kapni fertőtlenítő folyékony szert, vegyél, és alaposan mosd meg a kezed. (Bár lehet, hogy már késő.)

2018. aug. 17. 16:19
 5/14 anonim ***** válasza:

4. vagyok.

Clarasept a szer neve. Most kimentem megkeresni neked. Apumnak volt felfekvése, akkor használtuk. Remélem, tudtam segíteni.

2018. aug. 17. 16:25
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Kesztyűvel kenem már neki, mert más nem csinálja meg és én borzasztóan sajnálom, mert annyira fáj neki h egésznap jajgat, nyög, nem alszik már 3 napja, lázas és sokszor sír. Azt mondta ez rosszabb, mint amikor szült. Tablettát szed, napi 5 db, meg fenistillel keni. De nem lehet még valamit tenni a fájdalom enyhítésére? :(
2018. aug. 17. 21:44
 7/14 anonim ***** válasza:
3-as, 4-es vagyok, nem is jegyeztem meg pontosan. Mert épp visszanéztem a megválaszoltjaimra. Fenistillel??? Nehogy!! Semmit nem ér, sőt! Lázas is... Mindenképpen vigyétek vissza orvoshoz! Ez nem olyan vicces, mint amilyennek látszik. Elhiszem, hogy sír fájdalmában. Vigyétek orvoshoz!!! Fenistilt fejezd be!
2018. aug. 17. 21:55
 8/14 anonim ***** válasza:
Láttam már övsömörös beteget! Tényleg vigyétek vissza, ha már lázas is!
2018. aug. 17. 21:56
 9/14 A kérdező kommentje:
A fenistilt az orvos írta fel, egy nap alatt egy tubust használ el belőle. Orvoshoz ő semmiképpen se menne vissza, mert fél, hogy befogják. 😶
2018. aug. 18. 12:28
 10/14 anonim ***** válasza:

Nézd meg a tablettát, mit kap, antivirális szert kellene kapnia (acyclovir tartalmú szer). Kaphatna fájdalomcsillapítót, B6 vitamint. Az övsömör valóban nagyon fájdalmas.

Ha nem voltál bárányhimlős, elkaphatod, de rajtad bárányhimlőként fog kijönni.

2018. aug. 18. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!