A paranoid skizofrénia és disszociatív személyiség zavar nem zárja ki a pszichopátiát / antiszociális személyiség zavart?
Mivel ez a két betegség, ha jóltudom, akkor elég érzelmi alapú...
Ha valaki szimplán hajlamos rájuk, a kialakulásához is egy nagyobb érzelmi törés, trauma kell.
Egy pszichopata képes e ilyen megélésére?
Köszi, a pszichopátiának vannak fokozatai is? Pszichopata és pszichopata között mekkora különbségek lehetnek?
Azért bizonyos helyzetekben biztosan tudnak szorongani... Nem?
Illetve a skizofréniához akkor nem kell egy érzrelmi alap?
Eddig akiket ismertem paranoid skizofréneket (3 ember), Ők nagyon érzelmesek voltak és így laikusként a betegségüket is érzelmi alapúnak (is) mondanám.
Mindhármuknak volt több trauma is az életében, nagyon rossz családi háttérrel rendelkeztek.
A téveszmék szerintem bizonyos esetekben visszavezethetőek voltak a traumákra.
+ az egyik ilyen ismerősöm öngyilkos is lett, mert úgyérezte hogy nem tudja megvédeni a gyerekét a beképzelt eseményektől...
Szóval nekem nagyon ellentmondásosnak tűnik a pszichopátiával, de olvastam olyan diagnózisról ahol mindkettő volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!