Hogy sajàtíthatnàm el ezt a képességet?
Az 1-es és a 3-as válaszoló jól írta, ez leginkább fejben dől el. Gyerekként elég fázós voltam, mára viszont már szinte egyáltalán nem. Ezt úgy sikerült elérnem, hogy fokozatosan kedtem a határaimat tologatni. A hideg zuhany valóban tud segíteni, ami az első jó néhány alkalommal még igen kellemetlen volt, és csak 1-2 percig bírtam. Később viszont már egyre kevésbé viselt meg, akkor olyan 1-2 perc után már elmúlt az érzés, hogy hideg a víz (egyrészt néhány perc után már amúgy sem érzed, hogy hideg, mert úgy lefagysz, másrészt ekkor meg kell próbálni nem gondolni arra, hogy hideg). Ezt egyre több ideig próbálgattam, és ma már egyáltalán nem kellemetlen a hideg víz (max. az első néhány másodpercben), már csak azzal zuhanyzok, ill. fürdök, simán bírom benne 20-30 percig is.
Az öltözködéssel ugyanígy voltam ezzel párhuzamosan. Az első évben elhatároztam, hogy ősszel minél tovább marad a rövidnadrág, póló, mondjuk ha nappal van min. 15 fok, alatta mondjuk 10 fokig pulcsi + rövidnadrág. Aztán ezt lejjebb adtam 10 és 5 fokra stb.
Most már egész télen rövidnadrágot és pulcsit hordtam, és egyáltalán nem fáztam. Hosszúnadrágot csak olyan -5 fok alatt vettem fel, futni viszont csak rövidnadrágban és pólóban futottam, de futás közben nem fáztam így sem.
Összefoglalva, fokozatosan hozzá lehet szokni a hideghez, a hideghez való viszonyulás pedig valóban fejben dől el. (Ja és hozzáteszem, kisebb koromban gyakran voltam beteg, mióta ezt alkalmaztam max. egyszer, de annak is jó pár éve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!