Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Tüszös mandulagyulladásom...

Tüszös mandulagyulladásom van. Szedek antibiotikumot,1 doboz torokfertőltlenitő elfogyott,1 levél lázcsillapító. Semmi javulás. Mikor várható?

Figyelt kérdés

Lazcsillapíto nem hat,torokfertőtlenítő nem enyhít, torkom meg jobban fáj. 38 fojos lázam van.

Miért nem hat semmi?

Sok vitamint eszem

#Manduagyulladás
2018. júl. 1. 16:52
 1/5 anonim ***** válasza:

Milyen vitamint szedsz? Ugyanis ha multivitamin készítményt, akkor ne csodálkozz. Ugyanis a multivitamin és az antibiotikum ütik egymást.

Ilyenkor a vitamint érdemesebb inkább gyümölcsök, zöldségek formájában bevinni, és kifejezetten vitaminokat az antibiotikum kúra után megcsinálni.

Amúgy hány napja vagy kezelve? Hány napja szeded az antibiotikumot? Ha már a kúra végén tartasz és még mindig nincs javulás, akkor érdemes visszamenni az orvoshoz, mert lehet nem megfelelő a gyógyszer, vagy kell még egy adag, mert annyira nagyfokú a fertőzés. De ha még csak 3-4 napja vagy kezelve, akkor még kell egy kis idő, hogy jobb legyen.

2018. júl. 1. 16:59
 2/5 anonim ***** válasza:
Nekem 2 hét volt mire lement a 39 fokos láz.
2018. júl. 1. 17:06
 3/5 A kérdező kommentje:

3.napja szedem

2 hét?

Addig megőszülök. Már most nem bírom.

De ahogy kinéz a torkom, lesz ebből több hèt

2018. júl. 1. 17:46
 4/5 anonim ***** válasza:

3 nap még semmi. Nekem hörgőgyulladásom volt. Nem lázzal indult, csak nagyon köhögtem. Kaptam antibiotikumot, a 3. nap körül lett 39 fokos lázam, amikor már ugye 3 napja antibiotikumot szedtem és akár milyen hihetetlen, de az 1 hetes kúra végére kutya bajom nem volt.

Szóval türelem. Nem feltétlenül kellenek hetek a gyógyuláshoz.

2018. júl. 1. 18:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Legyél türelmes,el fog múlni.A torkod általában milyen szokott lenni?Mutass képet,most milyen.

Nekem a tüszős mandulagyulladásnál,a láz másnapra lement az antibiotikumtól és 3 nap múlva rendbe voltak a manduláim,már nyeléskor sem fájt.De a torkom évek óta nagyon ronda...vörös,erezett,hólyagos.Sokszor voltam miatta gégészeten,több orvossal is megnézettem,de nálam sincs javulás.

2018. júl. 2. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!