Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Agyhártyagyulladás lehet?...

Gabriellacica kérdése:

Agyhártyagyulladás lehet? Mondjatok valamit?

Figyelt kérdés
Nagyon mérges vagyok, felhívtam az ügyeletet majd rám nyomták ! Múlthéten kezdődött egy enyhe fülfájásal,másnap elmentem dokohoz kaptam antibiotikumot és ennyi. Azóta folyamat fáj a fejem ma nagyon erősen hő emelkedés is van 38,1 szédülök. Szerintetek lehet agyhártya gyulladás? a Fülem már nem fáj. !
2018. jan. 20. 19:47
 1/8 A kérdező kommentje:
köszi, van kisgyerekem nem szeretnék daganatot !
2018. jan. 20. 19:56
 2/8 anonim ***** válasza:
Ne telefonon hívd az ügyeletet, hanem menj oda. De ha csak ennyi tüneted van, valószínűbb, hogy valamilyen egyéb fertőzés lehet. Ezekre figyelj, hogy nem jelentkeznek-e: hányás, hányinger, fényérzékenység, tarkómerevség, apró pontszerű kiütések, bevérzések a bőrön. Ha ezek közül valamelyik jelentkezik VAGY fokozódik a fejfájás és feljebb megy a lázad, akkor nagyon gyorsan irány az ügyelet!
2018. jan. 20. 20:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Az agyhártyagyulladás egyik jellemző tünete a tarkómerevség. Előre tudod-e hajtani a fejedet úgy, hogy az állad majdnem megérinti a mellkasodat? A szédülés forgó jellegű vagy bizonytalan? Milyen antibiotikumot írtak fel?
2018. jan. 20. 20:10
 4/8 anonim ***** válasza:
Lehet, de nem valószínű, akkor viszonylag gyorsan nagyon rosszul lennél, nem itt írogatnál. Nem mindegy, hol fáj a fejed. Ha elöl, akkor lehet esetleg homloküreggyulladás, ami a füllel összefügghet. Meg még számos más betegség is lehet. Mondjuk az ügyelet ilyenkor attól ideges, hogy ha egy hete fáj a fejed, miért nem mentél el hét közben orvoshoz... Meg ha úgy érzed, antibiotól nem javul 2-3 nap után, akkor vissza kell menni ugyanahhoz az orvoshoz. Változhatnak a tünetek egy betegség lefolyása közben, de aki először látott, az tudja csak, honnan hová jutottál.
2018. jan. 20. 20:15
 5/8 A kérdező kommentje:
igen előre tudom hajtani. láz feljebb ment. Hányinger nincs. Sajnos nincs autonk se busz nemmegy már a városba
2018. jan. 20. 20:57
 6/8 anonim ***** válasza:
Nincs tarkómerevséged, nincs tudatzavarod, nincs hányingered. Nyugodj meg, szinte biztos, hogy egy banális fertőzésről van szó. Vegyél be lázcsillapítót, és holnap menj vissza orvoshoz. Meg fogsz gyógyulni.
2018. jan. 20. 21:25
 7/8 anonim ***** válasza:
A láztól szédülsz. Hűtőfürdőt csinálj, és igyál nagyon sok folyadékot. Fejfájás simán a láztól lehet, és a kiszáradástól, cukor, szénhidrát hiánytól. Gondolom nem is eszel rendesen a betegség végett. Mézet tegyél a teába!
2018. jan. 20. 21:45
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ, remélem nemlesz baj. Holnap megyek orvoshoz
2018. jan. 20. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!