Gabriellacica kérdése:
Agyhártyagyulladás lehet? Mondjatok valamit?
Figyelt kérdés
Nagyon mérges vagyok, felhívtam az ügyeletet majd rám nyomták ! Múlthéten kezdődött egy enyhe fülfájásal,másnap elmentem dokohoz kaptam antibiotikumot és ennyi. Azóta folyamat fáj a fejem ma nagyon erősen hő emelkedés is van 38,1 szédülök. Szerintetek lehet agyhártya gyulladás? a Fülem már nem fáj. !2018. jan. 20. 19:47
1/8 A kérdező kommentje:
köszi, van kisgyerekem nem szeretnék daganatot !
2018. jan. 20. 19:56
2/8 anonim válasza:
Ne telefonon hívd az ügyeletet, hanem menj oda. De ha csak ennyi tüneted van, valószínűbb, hogy valamilyen egyéb fertőzés lehet. Ezekre figyelj, hogy nem jelentkeznek-e: hányás, hányinger, fényérzékenység, tarkómerevség, apró pontszerű kiütések, bevérzések a bőrön. Ha ezek közül valamelyik jelentkezik VAGY fokozódik a fejfájás és feljebb megy a lázad, akkor nagyon gyorsan irány az ügyelet!
3/8 anonim válasza:
Az agyhártyagyulladás egyik jellemző tünete a tarkómerevség. Előre tudod-e hajtani a fejedet úgy, hogy az állad majdnem megérinti a mellkasodat? A szédülés forgó jellegű vagy bizonytalan? Milyen antibiotikumot írtak fel?
4/8 anonim válasza:
Lehet, de nem valószínű, akkor viszonylag gyorsan nagyon rosszul lennél, nem itt írogatnál. Nem mindegy, hol fáj a fejed. Ha elöl, akkor lehet esetleg homloküreggyulladás, ami a füllel összefügghet. Meg még számos más betegség is lehet. Mondjuk az ügyelet ilyenkor attól ideges, hogy ha egy hete fáj a fejed, miért nem mentél el hét közben orvoshoz... Meg ha úgy érzed, antibiotól nem javul 2-3 nap után, akkor vissza kell menni ugyanahhoz az orvoshoz. Változhatnak a tünetek egy betegség lefolyása közben, de aki először látott, az tudja csak, honnan hová jutottál.
5/8 A kérdező kommentje:
igen előre tudom hajtani. láz feljebb ment. Hányinger nincs. Sajnos nincs autonk se busz nemmegy már a városba
2018. jan. 20. 20:57
6/8 anonim válasza:
Nincs tarkómerevséged, nincs tudatzavarod, nincs hányingered. Nyugodj meg, szinte biztos, hogy egy banális fertőzésről van szó. Vegyél be lázcsillapítót, és holnap menj vissza orvoshoz. Meg fogsz gyógyulni.
7/8 anonim válasza:
A láztól szédülsz. Hűtőfürdőt csinálj, és igyál nagyon sok folyadékot. Fejfájás simán a láztól lehet, és a kiszáradástól, cukor, szénhidrát hiánytól. Gondolom nem is eszel rendesen a betegség végett. Mézet tegyél a teába!
8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ, remélem nemlesz baj. Holnap megyek orvoshoz
2018. jan. 20. 22:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!