Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Milyen ételekben italokban...

Milyen ételekben italokban találhatók meg különösen nagy mennyiségben a C, B és E vitaminok?

Figyelt kérdés
lebontva írjátok le lécci hogy melyik ételben melyik található meg NAGY mennyiségben?minél többet amennyit csak tudtok(ZÖLDSÉGEK GYÜMÖLCSÖKRE gondolok leginkább)
2010. jún. 5. 10:19
 1/2 anonim válasza:

Kezdjük tehát..

C vitamin: A citrus félékben nagy mennyiségben található, tehát narancs, grapefruit, citrom, lime. Ezeken kívül (most hogy jön a nyár) az eperben nagy mennyiségben található, csipkebogyó (ezt sokan tudjuk), paprika (sima édes). Remélem ennyi elég lesz

B vitamin: A gyümölcsökben zöldségekben nagyon kis mennyiségben található. Nagy mennyiségben a húsokban, tojásban, tej, tehát az állati eredetű fehérjében található meg. Ha nem fogyasztasz húsokat akkor ezt ajánlanám táplálékkiegészítő formájában beszedni.

E vitamin: Dióban, mogyoróban korrekt mennyiség található. Az e vitamin elég kevés élelmiszerben található, és azok is zsírosak általában, hiszem zsír oldékony vitaminról van szó. A búzacsíra kimondottan gazdag E-vitamin forrás: 2 evőkanál 40 mg E-vitamint tartalmaz.

Szép napot!

2010. jún. 5. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
danke
2010. jún. 6. 14:27

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!