Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért WC-zés után mosunk...

Miért WC-zés után mosunk kezet, és miért nem előtte?

Figyelt kérdés

Egész nap úton van az ember, más emberekkel érintkezik, tömegközlekedik, orrot fúj, pénzt kezel stb stb stb...

És amikor a mellék helyiségbe megyünk, gond nélkül magunkhoz nyúlúnk, majd utána mosunk kezet.

Nem az lenne a logikus, hogy előtte lenne fontosabb?

Persze utána sem árt, ha valaki annyira béna, hogy lepisálja a kezét vagy megsimogatja a porcelán kagylót belülről, esetleg a mentolos cukorkával szemezget célozgatás közben, de rosszul gondolom, hogy előtte fontosabb lenne kezet mosni?

2017. dec. 2. 15:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Aki vigyáz magára, az mos előtte is.
2017. dec. 2. 15:41
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Előtte is mosunk kezet..
2017. dec. 2. 15:42
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokan utána sem mosnak, ha már általánosítunk és alapvető higiéniás dolgokra kérdezünk vissza, nem egy embernél még az elvárható minimum sem teljesül. Vannak országok ahol azt az okosságot is feltalálták hogy a mellékhelyiségek ajtajára belülről egy kampós eszköz van felrakva, hogy lábbal ki tudd nyitni az ajtót, ne kelljen a belső kilincset megfogni. És ennek jelentős oka van.
2017. dec. 2. 15:50
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Voltaképp mindegy. Bemész a hugyodába, elvégzed a dolgod, megnyomod a retkes gombot, megmosod nagy műgonddal a kezed, aztán megfogod a kilincset amit mindenki megfogott húgyos-nemhúgyos kézzel. Ugyanott vagy. Lefogadom, hogy a budiban a gomb és a kilincs a két legretkesebb felület, mert azt még a takarítónőci se suvickolja.
2017. dec. 2. 16:02
 5/7 anonim ***** válasza:
Sokan hülyének néznek, de én előtte mosok kezet, utána nem, ahogy előttem leírták, a retkes kilincs miatt.
2017. dec. 2. 16:09
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Előtte és utána is ajánlatos. Kifelé a kilincset én már zsebkendővel fogom meg, miután kezet mostam.
2017. dec. 3. 07:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Ahogy az előttem szóló is írta, kifelé a kilincset papír kéztörlővel vagy zsepivel fogom meg, vagy egyszerűen csak a könyökömmel nyomom le a kilincset, így nem lesz újra koszos a kezem.
2018. szept. 30. 01:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!