Kullancstól valaha megfertőzödött emberek, segitenétek a tapasztalataitokkal?
Figyelt kérdés
Ha sehol nincs piros folt a testemen,nem viszket,nem fáj,attól még lehet,hogy fertőzött volt a kullancs?Találtam egyet,tele volt vérrel,nem tudom honnan esett ki,mikor,meddig volt bennem.Iszonyat félek.Mennyi idő után jönnek ki a tünetek?2010. jún. 1. 14:03
1/4 anonim válasza:
Apámat csípte meg még 3 éve egy kullancs és a csípés helyén piros folt volt.Kapott rá antibiotikumokat de az orvos azt mondta hogy lyme kórt kapott.Pár hónappal később amikor újra vizsgálták, azt mondták ,hogy elmúlt.Menj el orvoshoz és ír neked antibiotikumot amivel nagy eséllyel tudják kezelni ha esetleg elkaptál valamit a kullancstól.
2/4 anonim válasza:
a kullancsot amikor megtalálod vedd ki egy csipesszel ne kend be semmivel ne csavard ha neked nem sikerül kérj meg rá valakit akullancs pontos helyét ird be a naptárba 5-nap után ha megjelenik akár halvány vörös kör alaku folt azonnal fordulj orvoshoz remélem a kullancs elleni védőoltást már megkaptad ami az agyhártyagyulladás ellen véd sajnos a lyme kór ellen nem de ezért vannak a hozzzáértő orvosok akik meggyógyitanak a legjobb ne legyél rest menj el orvoshoz nem fáj és te is megnyugszol.
3/4 Meera válasza:
Bennem olyan 5-6 éves koromban 33db kullancs volt(és ez tényleg igaz!...számháború erdőben), és hát láttuk, hogy sok kis fekete bigyó, elmentünk orvoshoz, kiszedte...
Utána nem volt egy piros foltom sem emlékeim szerint..
Most 13 vagyok, és eddig semmi tünet, remélem később sem.
4/4 anonim válasza:
vérvételből is megállapitják hogy ferőzőtt volt e a kullancs ha igen akkor kapsz antibiotikumot megmondja az orvos mennyi idő mulva kell ujabb vérvétel és ha meg gyógyultál az csak a hepiend
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!