Hepatitis A vírus gyógyulása után már lehet alkoholt fogyasztani, vagy bizonyos ideig nem ajánlott?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Fertőző májgyulladásom volt. ( HEPATITIS A) Az értékek még nem 100%-osak, 3 hét múlva újabb vérvételre kell mennem. Addig, ameddig nem lesz hibátlan az összes érték egy csepp alkoholt nem fogok természetesen fogyasztani, bár érdekes, a szakorvos külön ezt nem mondta, de magamtól gondolom, hogy nem lehet, legalább is nem ajánlott. Kérdésem a következő, amennyiben papír szerint 100%-os a gyógyulás, alkoholt már nyugodtan lehet fogyasztani, netán csak nagyon keveset mértékkel, vagy X ideig egyáltalán nem?2017. nov. 23. 16:54
1/7 anonim válasza:
Én a helyedben egyáltalán nem fogyasztanék.
2/7 A kérdező kommentje:
Más véleményt, tapasztalatot is szívesen meghallgatnék, természetesen az első véleményét semminek veszem.
2017. nov. 28. 18:18
3/7 anonim válasza:
Tudod az a gond hogy a majaddal volt/van problema es koztudodtt hogy az alkohol haza vagja a majat.. Ezert en a helyedbe azt tennem hogy ha nagyon ragszkodsz az alkoholhoz hogy mertekkel es varj vele 2-3honapot legyszives! Mert biztos ami biztos!
4/7 anonim válasza:
Egy Hepatitis A fertőzés eléggé megviseli a májat. Bár a máj az egyetlen szervünk amely képes a teljes regenerálódásra azért pár hónapig csínján bánnék az alkohollal. Bár tudom most év végén nagy a kísértés :-) Szerintem egy két pohár bor nem árthat szilveszterkor, de mindig gondolj arra hogy ebből a szervből csak egy van és baromi nehezen pótolható. :-) Már az is nagyszerű, hogy felmerült benned a kérdés annak ellenére hogy az orvosod nem mondta.
5/7 A kérdező kommentje:
Igazán köszönöm a válaszokat, semmiféleképp nem fogok 1 korty alkoholt sem fogyasztani legalább februárig! Nem játék az egézség sajnos.
2017. nov. 29. 15:26
7/7 anonim válasza:
Kedves kérdező. A #1 válaszoló vagyok. Elképzelni nem tudom, hogy mi a bajod a válaszommal, annak ellenére, hogy én tényleg komolyan mondtam. Gondolom te jársz orvosira, és nem én, csak akkor azt nem értem, ha ilyen okos vagy, minek kérdezel tőled hülyébbeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!