Mi ennek az "egynapos megfázásnak" az orvosi magyarázata?
Régebben amikor megfáztam, akkor egyik nap elkezdett bedugulni az orrom, aztán 3-4 nap teljesen be volt duzzadva és kissé folyt, majd besűrűsödött és elkezdett tisztulni.
Most nyáron a forróságból egyik nap ki-be szálltunk a kocsiba, ahol légkondi volt. Akkor a következő nap miután felkeltem, egyfolytában tüsszögtem, jó pár órán keresztül, nagyon rossz volt, folyt az orrom, csöpögött szó szerint. Másnap enyhén fájt a fejem és az arcüregem a sok fújástól és harmadnap mintha mi sem történt volna. Tegnap ugyanez volt velem, kissé enyhébben, de megint a hideg miatt lehet, hajnalban mentem haza biciklivel. Mi ennek a magyarázata? 23/F
Két dolog lehet.
Vagy allergiás vagy valamire amivel csak ritkán érintkezel vagy vagy a közelében.
Vagy egy enyhe vírus. Az immunrendszered jól dolgozik, és a virusfertözést gyorsan legyözi. Rengetegszer van virus fertözése egy embernek, de tünetmentesen folyik le. Pl tipikus a bárányhimlö, sok gyerek elkapja, de tünetmentesen folyik le és foggalma sincs felnöttként, hogy már átesett rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!