Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » 2 hónapja a széklet kemény és...

2 hónapja a széklet kemény és darabos vagy hasmenéses, hasfájás, bélhangok, emésztési problémák, mi lehet ez?

Figyelt kérdés
kb. 2 hónapja nem volt már normális székletem, hol kemény és darabos, hol hasmenés szerű és vékony, van amikor 2-3 naponta jön, van amikor meg egy nap 2-3-szor is. A hasam pedig van amikor a gyomromnál fáj vagy puffad, van amikor pedig egészen lent a beleknél, de néha a mellkasom is szúr bal vagy jobb oldalt. Már csináltak gyomortükrözést, vastagbéltükrözést, vért, székletet és vizeletet is vizsgáltak, minden eredmény negatív lett és már tényleg tanácstalan vagyok mi lehet a probléma, volt már valakinek ilyen? Ételallergiát és intoleranciát még elvileg vizsgálnak, de nagyon lassan halad az egész én pedig folyamatosan szenvedek :( 20/F

2017. aug. 27. 13:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Lett valami fejlemény azóta?

2020. jan. 12. 08:15
 12/14 A kérdező kommentje:

Szia! Hát hol is kezdjem, rég volt már. :D 2017 júliusában kezdődött, 20 évesen, valamikor télre kaptam időpontot a kapás utcai gasztroentrológia szakrendelésre, de előtte elvégeztek mindenféle vizsgálatot a János Kórház belgyógyászatán - vérvizsgálatot, széklet-vizsgálatot, ultrahangot, gyomorükrözést, végbél-tükrözést is, de semmit nem találtak. Végeztettem étel-intolerancia tesztet is, megállapították, hogy nem tolerálom a tejet, de ez baromságnak bizonyult, minden tejtermék elhagyása után se javultak a tünetek.

2017-18 fordulóján, valamikor télen jutottam el a gasztroenterológushoz, aki ProGastro 825 probiotikumot, duspatalint és controlocot írt fel, és még valami vizsgálatra elküldött (az se mutatott ki semmit). A tablettákat szedtem előírás szerint, és pár hét alatt meggyógyultam. Főleg a duspatalint éreztem hatásosnak, de a progastro is biztos belesegített. Azóta sem tudom mi lehetett ez, nagyon lefogytam és sok hajam kihullott ez alatt a pár hónap alatt, de a gasztroenterológus tablettája kikezelt - vagy csak magától helyreállt, ezt sem fogom már megtudni. Ha van kérdésed, írj nyugodtan. :)

2020. febr. 11. 01:05
 13/14 A kérdező kommentje:

Amúgy aki hasonlóval küzd, annak leginkább azt tudom tanácsolni, hogy ne stresszelj rajta, és mielőbb menj el gasztroenterológushoz.

Engem is lehet, hogy az gyógyított meg, hogy végre eljutottam egy valóban figyelmes orvoshoz, bár a duspatalint tényleg hatásosnak éreztem. Pár hónap után elhagytam a tablettákat, azóta semmi problémám nincs, visszaszedtem a súlyom, fogyasztok tejtermékeket is, lisztet is, már semmi bajom. Igazából már el is felejtettem, hogy valaha volt ilyen gondom, pedig tényleg borzalmas időszak volt.

Lelki oka is lehet az IBS tüneteknek, nekem például a gimi után, egyetemi felvételi időszakkor jött elő. Ha a vizsgálatok nem mutatnak ki semmi problémát, az megnyugtató, bár egyben frusztráló is.

2020. febr. 11. 01:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Szia, ugyan ez a bajom szinte minden stimmel viszont nekem jobb oldalt is szokott fájni, ha sokat eszek viszont most este nagyon görcsöl, és szúr. Alig van széklet. Volt hogy 4 napig semmi utána is csak ki darabok. 3 napja meg mint az alkarom akkora. Mi lett azóta vissza tért? Januárban megyek gasztroenterologushoz.
2021. dec. 26. 00:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!