2 hónapja a széklet kemény és darabos vagy hasmenéses, hasfájás, bélhangok, emésztési problémák, mi lehet ez?
Szia!
Lett valami fejlemény azóta?
Szia! Hát hol is kezdjem, rég volt már. :D 2017 júliusában kezdődött, 20 évesen, valamikor télre kaptam időpontot a kapás utcai gasztroentrológia szakrendelésre, de előtte elvégeztek mindenféle vizsgálatot a János Kórház belgyógyászatán - vérvizsgálatot, széklet-vizsgálatot, ultrahangot, gyomorükrözést, végbél-tükrözést is, de semmit nem találtak. Végeztettem étel-intolerancia tesztet is, megállapították, hogy nem tolerálom a tejet, de ez baromságnak bizonyult, minden tejtermék elhagyása után se javultak a tünetek.
2017-18 fordulóján, valamikor télen jutottam el a gasztroenterológushoz, aki ProGastro 825 probiotikumot, duspatalint és controlocot írt fel, és még valami vizsgálatra elküldött (az se mutatott ki semmit). A tablettákat szedtem előírás szerint, és pár hét alatt meggyógyultam. Főleg a duspatalint éreztem hatásosnak, de a progastro is biztos belesegített. Azóta sem tudom mi lehetett ez, nagyon lefogytam és sok hajam kihullott ez alatt a pár hónap alatt, de a gasztroenterológus tablettája kikezelt - vagy csak magától helyreállt, ezt sem fogom már megtudni. Ha van kérdésed, írj nyugodtan. :)
Amúgy aki hasonlóval küzd, annak leginkább azt tudom tanácsolni, hogy ne stresszelj rajta, és mielőbb menj el gasztroenterológushoz.
Engem is lehet, hogy az gyógyított meg, hogy végre eljutottam egy valóban figyelmes orvoshoz, bár a duspatalint tényleg hatásosnak éreztem. Pár hónap után elhagytam a tablettákat, azóta semmi problémám nincs, visszaszedtem a súlyom, fogyasztok tejtermékeket is, lisztet is, már semmi bajom. Igazából már el is felejtettem, hogy valaha volt ilyen gondom, pedig tényleg borzalmas időszak volt.
Lelki oka is lehet az IBS tüneteknek, nekem például a gimi után, egyetemi felvételi időszakkor jött elő. Ha a vizsgálatok nem mutatnak ki semmi problémát, az megnyugtató, bár egyben frusztráló is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!