Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Lehetek HPV-vel fertőzött ha...

Lehetek HPV-vel fertőzött ha mindig óvszerrel védekeztem?

Figyelt kérdés

Rákszűrésen kiderült,hogy LSIL-em van, ami még nem tudni miért. Lehet egy gyulladás miatt, lehet hpv fertőzés miatt. 3 hónap múlva kell mennem újabb kontrollra, a doki nem mondott semmi biztosat. Voltatok már ilyen helyzetben?

Ha kevés partnerem volt és mindig óvszerrel védekeztem, akkor is elkaphattam tőlük?

2017. ápr. 26. 11:01
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, ha orálisan is érintkeztetek.
2017. ápr. 26. 11:07
 2/7 anonim válasza:
Ha nyaltál akkor IGEN lehetsz! 😰
2017. ápr. 26. 11:08
 3/7 A kérdező kommentje:
Nő vagyok, de igen orális érintkezés volt. Nem kellene ilyenkor az orvosnak azonnal cselekedni? 3 hónap múlva kell visszamennem.
2017. ápr. 26. 11:11
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehetsz. Amúgy akkor ha nem érintkeztetek orálisan, mert akár ha ha ott lent egy minimális hámsérülés is van pl a borotválkozástól amit te nem is érzel a vírus ott is bejuthat. Nekem volt hpv-m. Azért nem tesz úgymond "semmit" mert a vírussal amúgy sem lehet, immun erősítőt adnak max de a hpvre nincs orvosság. Amúgy a gyulladás miatt meg nem lenne értelme hpv tipizálást csinálni, mert nem jönne ki érdemleges eredmény.
2017. ápr. 26. 11:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem az orvosnak nem kell ilyenkor semmit csinálni. Azért a hpv nem egy olyan durva betegség mint az aids, meg fog magától gyógyulni.
2017. ápr. 26. 15:29
 6/7 gargamella ***** válasza:

a hpvre van teszt,szal azt biztosan ki tudjak szurni,de ha hpvd volt/van biztosan vannak szemolcseid vagy foltocskak,es igen,az ovszerrel is elkaphatod,de segit persze,mivel borrol borre fertozodik.

a hpv nek tobb mint 00 alfaja van,csupan 5 okoz lsilt.

mindenkepp gyogyulast,jobbulast

2017. ápr. 27. 18:37
 7/7 gargamella ***** válasza:
100*
2017. ápr. 27. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!