ÁNTSZ, mint munkahely?
Figyelt kérdés
Először is azzal kezdeném, hogy nem biztos, hogy jó kategóriába soroltam a kérdésem, ha így van elnézést érte. Tehát elsőéves egyetemista vagyok, biológia szakon. A jövőben szeretnék járványügyben dolgozni vagy, mint laboráns, aki mondjuk egy veszett állat fejét viszgálja vagy, mint népegészségügyi ellenőr, aki terepen is dolgozik. Ebben szeretnék segítséget kérni. Van lehetőségem ilyen szakon erre a pályára orientálódni? Illetve mik a vélemények/tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Minden hasznos információnak örülnék!2017. jan. 28. 19:31
1/4 anonim válasza:
A népegészségügyi ellenőr külön szak, biológusként nem vehetsz részt járványkivizsgálásban. De a laborban biológusként örömmel látnak, ha megfelelőek a képességeid és a tudásod. Próbálj TDK-ázni a választott szakterületen, vagy a szakdolgozatodat majd próbáld meg ilyen helyen írni.
2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm az eddigi segítséget is! Nos az alapképzési kimenetelemnél van (ami szerintem kapcsolódhat ehhez): mol. biológus Msc, Klinikai laboratóriumi kutató Msc és van népegészségügyi ellenőr Msc. Ha kutatást szeretnék végezni, akkor a biol. Msc közül melyik van közelebb? Vagy egyik sem? Illetve a népeg. ell. kutat is vagy nem kap elég végzettséget hozzá?
2017. jan. 28. 20:50
3/4 anonim válasza:
Itt pontosan le van írva a népegészségügyi ellenőr feladatai:
Tehát a népegészségügyi ellenőr biztosítja, hogy betartsák a szabályokat és a terepen járványok eredetét keresi - kikérdezéssel.
Ha laboratóriumban akarsz dolgozni, akkor a másik szakra menj, az vizsgálja a járványokat laboratóriumi módszerekkel.
4/4 anonim válasza:
Mesterképzésre mehetsz népégészégügyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!